Ahojte. Momentálne som na MD,budem ešte aj takmer celý rok. Dlhšie rozmýšľam nad nejakým rekvalifikačným kurzom, skôr z kozmetického oboru.
Buď pedikúra, nechty, laminácia obočia.pripadne niečo nové neokukane ale čo 🤣? Kde sa teraz dá dobre uchytiť? obávam sa však, že je toho veľa všade plus toto zdražovanie,či by bola aj tá klientela,aby sa dalo zarobiť.?
@melanta no práveže nemám potrebné vzdelanie v odbore kozmetika.
Viem, že by som potrebovala aj živnostenské skúšky a že začiatky ľahké nebudú.chcela by som určite sama na seba,mať svoje.len je to určite veľké rozhodnutie, najmä po finančnej stránke.prrdsa len tie skúšky,kurzy, živnosť, všetko stojí nemalé peniaze.tak som dosť na vážkach.🤷🏼♀️
@marfyy akreditovaný kurz kozmetička stojí cca 1300 eur. Na základe neho môžeš požiadať o odbornú slúšku na živnostencskom a po jej úspešnej realizácii môžeš dostať živnosť na kozmetické služby. Ak teda vzdelanie nemáš a chceš niečo vlastné. Potom si už môžeš robiť množstvo drobných kurzov ako laminácia, atd atd atd. Pozri, ak vieš, že by ťa to bavilo a že by si to vedela robiť, tak choď do toho. Na začiatok sa povenuj tomu, aby si to dala na papier. Všetky náklady, od kurzov cez nájom a energie na priestor, na prístroje, kozmetiku a podobne. S tým, že počítaj že na nájom treba mať pár mesiacov vopred a na kozmetiku a veci tiež potrebuješ peniaze vopred, lebo musíš tie veci mať vždy nakúpené. Pozri sa na konkurenciu v lokalite, aby si vedela, čo chceš robiť, čo musíš robiť inak, aké služby a pod. A potom si zváž, aj s mužom ak ste dvaja, či na to prostriedky sú. Ak áno, tak máš 2 možnosti. Neísť do toho, lebo čo ak neuspeješ. Alebo ísť do toho a mať šancu robiť čo ťa baví a ešte sa tým aj uživiť.
A chceš to robiť pre niekoho, že budeš u niekoho zamestnaná? Alebo máš vzdelanie kozmetičky? Lebo ak sama na seba resp príslúchajúce vzdelanie nemáš, tak ti nestačí urobiť si takýto kurz. Živnosť na kozmetické služby je už viazaná živnosť a sú tam sprísnené podmienky. Čo sa týka uplatnenia, áno, ceny išli hore, ale stále je veľa žien, ktoré si doprajú každý mesiac kozmetiku, kaderníka, mani pedi. Čiže uplatniť sa dá určite. Treba len vedieť robiť to skvelo, aby bol niekto ochotný odísť k tebe odniekadiaľ, kde je spokojný.