ahojte, viete mi poradit, kto ma s takymto skusenost alebo vie ako to funguje:
2020/2021- nastup na dennu formu mgr TRUNI
2021/2022- stale denne, vylucenie zo studia kvoli statniciam
2022/2023 - musela som sa kvoli uznaniu oredmetov a zmenam programu dat ma externe, tie statnice vidim biedne opat, kedze tu sa skuska nedava za vedomosti, ale neviem za co ani vlastne.
Takze v podstate som mala 2 roky denne, 1 externe.
Chcela by som zanechat studium a podat si prihlasku s uznavanim predmetov externe na UMB.
Viete mi povedat ako sa rata v takomto pripade standardna dlzka studia? Po novom je denne aj externe 2 roky plus 2 roky nadstandard, tak mam ratat s tym, ze mi zostal realne uz iba 1 rok na inej skole?
Dakujem
@trema ano, to viem, ale mna skor zaujima, ze ked pojdem na UMB externe a na TRUNi som bola 2 roky denne a 1 externe, co mam zapocitavat do standardnej dlzky iba externe? Nechcem sby sa mi stalo ze budem musiet dorabat vela predmetov a nakoniec ani nedostudujem, ze mi nevyjdu roky.
Asi mi nie je úplne jasné, čo sa pýtaš, tak prepáč ak budem odveci.. štandardná dĺžka denného štúdia na druhom stupni sú 2 roky, tie si si "minula" a keby si išla na denné, tak prekračuješ a musíš platiť, ale externé platíš tak či tak... teraz začínaš úplne odznova na inej škole, nie je to tak, že by ti nejaké roky zostávali
@lindous ano ano to sa pytam, lebo tomu vobec nerozumiem a pochopila som to tak ze celkovo externe na vsetkych skolach co by som studovala nesmie presiahnut studium o 2 roky.. a este som mgr mala aj externe aj denne, tak som nevedela ci mam ratat do tej dlzky studia aj denne aj externe spolu alebo len externe ak idem na externe
teraz vidim, ze ide o mgr.. tam si si uz studium zadarmo vycerpala a teraz budes platit externe aj denne a tie 2+2 roky platia pre kazde studium (odbor) zvlast
@konko15 trosku pokory by Ti nezaskodilo… “ skuska nedava za vedomosti, ale neviem za co ani vlastne” - isto sa komplet cely svet na Trn. univerzite spikol proti Tebe…
@pallacinka29 a ty si tam studovala tento alebo minuly rok ked ides hned otvarat hubu? 🙂 na jednom termine bezne 4 z 15 iba spravia.. co som bola na 2 terminoch nikto nespravil z nas a okolo 30 ludi je tam rok navyse.. tak nabuduce ty trochu pokory ked netusis o com tocis a nevyjadrovat sa na temy ku ktorym nemas odpovede. dovi
@konko15 radost mat takychto absolventov… a mozno je chyba v 11, ktori nespravia, uroven vedomosti rapidne poklesla, viac ako polovica studentov nema na VS co robit…
@pallacinka29 tak hold 🙂 vy ste vystudovali ked tak hovorite? asi keby nemam co robit na vs, tak by som nedosla az k mgr statniciam nie? vela je o stasti, poznam takych co si to citali tyzden a spravili a poznam takych co sa to drtili mesiac a vyhodili ho.. takze tak
@konko15 ja som stara herka, ktora studovala v casoch, kedy boli prijimacie skusky a VS si studentov vyberali… vela stastia, snad na druhej skole vam bude uplne jasne, co su kriteria na uspesne ukoncenie vs vzdelavania…
zostal ti 1 rok neplateneho denneho studia (1. stupen), externe sa plati vzdy