Predškolská a elementárna pedagogika - uplatnenie

ivik1990
16. mar 2024

Ahojte, mám ukončenú VŠ ekonomického smeru - Ing. Uvažujem, že sa prihlásim na pedagogickú do NR na odbor Predskolská a elementárna pedagogika. Je možné s týmto odborom uplatniť sa aj ako pedagogický asistent resp. učiť na prvom stupni? To, že možem učiť v škôlke a ako vychovávateľka viem ale zaujíma ma ako to je v praxi…

Ďakujem za reakcie

katkakuch1
16. mar 2024

@ivik1990 myslím si, že učiť môžeš ale iba za podmienky, že si spravíš Mgr. Z primárneho vzdelávania. Keď máš len predškolskú a elementárnu učiť v škole nemôžeš.. resp. Môžeš ale do nejakého času od nástupu (2-3 roky?) Musíš úspešne dokončiť školu, ktorá ťa na to kvalifikuje, takže predškolská a elementárna ti nepomôže.

mogaa
16. mar 2024

@ivik1990 učiť určite nie...asistenta ano, len si treba uvedomiť že s akými deťmi budeš priamo pracovať....

miskajerry
16. mar 2024

Keď dokončíš magisterske studium cele, možeš učiť na prvom stupni základnej školy, ak skončíš len bakalára, môžeš robiť asistentku, učiť v školke

domkakvet
16. mar 2024

@ivik1990 ano mozes ucit, ale musis dokoncit cele studium, ak by si studovala len po Bc. mozes robit asistenta a v skolke.

ivik1990
autor
16. mar 2024

Dakujem baby, toto som si potrebola overit…😊