Predškolská a elementárna pedagogika - Ružomberok, externé štúdium

jakubjakovae
10. jan 2023

Prosím vás... ktorá tam študujete....ako prebiehajú prijímacie skúšky na túto školu .... musím ovládať aj nejaký hudobný nástroj? Dakujem za každú odpoveď

margaretka397
10. jan 2023

@jakubjakovae Ahoj, ja síce študujem dennú formu, ale myslím, že tam nie je rozdiel v prijímačkách. Na Prijímačkách nemusíš vedieť na hudobný nástroj, skladajú sa iba z pohovoru, na ktorom sa ťa pýtajú všelijaké otázky. Neviem presne aké, lebo som bola práve coronovy ročník tak nám to zrušili, ale pýtajú sa aj aký máš vzťah k Bohu a prečo si si vybrala tu školu. Nie je to nič ťažké. Na škole sme už ale mali predmet hudobný nástroj a tam bolo lepšie ak si vedela aspoň základy na 1 nástroji, no naučia tá to aj keď nevieš nič a prešli mnohé čo nikdy nástroj nedržali. Držím palce 🙂

jakubjakovae
autor
10. jan 2023

@margaretka397 ďakujem moc....a ako zvládaš školu...dá sa v pohode?

margaretka397
11. jan 2023

@jakubjakovae Je to zvládnuteľné. Škola sa mi veľmi páči, teraz nám pridali viac praxe, čiže už chodím v 2 ročníku do materskej školy, už sme malý aj výstup, čiže sme si mali pripraviť jednu časť dňa v materskej škole, napr. Vzdelávaciu aktivitu. To ťa veľa naučí. V 1 ročníku sme mali možnosť si vybrať stáž, tak ak budeš mať takú možnosť aj ty tak si ju určite výber, tam zatiaľ iba pozoruješ čo robí učiteľka v škôlke, ale tiež to pomôže. Niekedy dávajú zbytočne veľa úloh a veľa seminárok, no treba začať hneď a nebude toho veľa. Nie je to ľahká škola, no určite nie najtazsia. Ak by si ešte potreboval/la pomôcť, aj počas budúceho roka, keď tá príjmu tak určite napíš. Držím palce.

lapersefona
11. jan 2023

Je potrebne pri externom štúdiu chodit aj v piatok ci je výučba len v sobotu?

makovnikova
13. jan 2023

@lapersefona ja študujem externe špeciálnu pedagogiku v RK, a áno, výučba býva aj v piatok

makovnikova
13. jan 2023

@margaretka397 ja študujem externe špecku v Rk, , a kamarát mi povedal..vraj, ..katolíci, tí majú veru ľahké školy..Sám má učňovku a externe dorobenú maturitu..No, on uráža veľmi rád...áno, škola nie je najťažšia, ale venovať sa tomu človek musí..

zuzanockamt
13. jan 2023

@margaretka397 To sa vážne nerobia talentové prijímacie skúšky ani test zo SJL? 🤦

lapersefona
13. jan 2023

@makovnikova mate niekedy aj online vyučovanie?

lapersefona
13. jan 2023

@zuzanockamt ani v ba ti nerobia talentovaný len ústny pohovor

margaretka397
13. jan 2023

@makovnikova presne tak, koľko krát sa mi vysmievali, že mám ľahkú školu. Každej vysokej škole sa človek musí venovať, to nie je stredná škola, že len tak prejdeš. Sú tu dobrý učitelia, ktorý sú ľudský, no aj dosť prísny, ktorý tá len tak nepustia. Kto zažil, vie...

margaretka397
13. jan 2023

@zuzanockamt nie, iba pohovor a maturitné vysvedčenie

zuzanockamt
13. jan 2023
zuzanockamt
13. jan 2023

@margaretka397 Len treba sa trošku povenovať pravopisu, lebo tam máš plno chýb, to sa ani nikde nechváľ, že študuješ na VŠ.

margaretka397
13. jan 2023

@zuzanockamt áno, ospravedlňujem sa za pohoršenie 😀

makovnikova
13. jan 2023

@lapersefona áno, niektoré , a niektoré skúšky sú tiež online

lapersefona
14. jan 2023

@zuzanockamt prečo katastrofa?

mamajaska
17. apr 2024

@margaretka397 ahoj môžem sa tá opýtať nejaké veci ohľadne štúdia predškolskej?

lauraolivia
17. okt 2024

@jakubjakovae ahojte, je tu prosím niekto čo študuje momentálne externe predškolskú? Ďakujem krásne

jakubjakovae
autor
18. okt 2024
lauraolivia
18. okt 2024

@jakubjakovae môžem napísať správu? Ďakujem krásne

jakubjakovae
autor
19. okt 2024