Prednášky na vysokej škole

6. sep 2022

Ahojte, mozno trapna otazka ale vobec netusim ako to funguje na VŠ a cochvila nastupujem, mam si nakupit normalne zosit na kazdy predmet? (Ak ano klasika velky ci tvrdy)? Alebo sa vsetko zapisuje do ntb? Alebo profesori posielaju prezentacie? Ci diktujú? Ako smiesne asi viem, a viem ze zalezi od skoly (ja konkretne PU) ale vobec netusim ako si to predstavit ..

tyrkysova_kobyla
6. sep 2022

Od skoly, ale aj od odboru 🙂 ja ako IT som si nosila notebook, potom uz ani ten, vsetko bolo na nete 😀 a mala som max 1-2 zosity na poznamky

maribell
6. sep 2022

Záleží od vyučujúceho. Nám väčšinou posielali poznámky, ale zažila som aj diktovanie poznámok 🫣.. pre istotu som nosila vždy zošit a pero. Niektoré baby si nosili notebook. Takže ako tebe vyhovuje.

diaalex
6. sep 2022

Ja som mala na každý predmet zošit, maly 🙂 bolo to praktické z toho hľadiska že som nemusela vsetko trepať so sebou

nanka3
6. sep 2022

ahoj, vyucujuci aspon na vacsine skol nediktuju poznamky (nam teda na VS ani jeden pocas 5 rokov nediktoval). Jednoducho prednasaju, rozpravaju a ty si z toho robis poznamky. Do coho budes pisat je tvoja vec, prve roky som pisala do velkych cistych zositov, neskor som pisala na kancelarske papiere a tie som si kazdy den na inzraku zalozila do zakladacov. Je to na tebe….

trema
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivka225
6. sep 2022

Sposob studia je len a len na tebe, ale robenie si poznamok je asi nevyhnutne. A technicka poznamka - na vysokej skole sa iba malokedy stretnes s profesorom, tak pozor na oslovovanie. Nieze by si na to az tak potrpeli, obvykle, cim vzdelanejsi clovek, tym menej mu zalezi na titulovani, ale je istym prejavom zaujmu o tvoje studium, ked vies, kto je tvoj vyucujuci.

veronika3110
6. sep 2022

ja som 1. ročník mala zošity na každý predmet... najväčšia hlúposť :D :D potom som si kúpila taký veľký A4 - s takou špirálou, kde môžeš stránky aj prekladať...
lebo na jeden predmet som si pripravila zošit, nepotrebovala som ho a na druhý som mala 1 zošit málo.. potom o rok sme v tom predmete pokračovali a ja som mala k tomu predmetu dalšie 3 zošity. ked som mala ten veľký, priložila som stránky k záložke toho predmetu, pokračovala v písaní a mala som celý predmet pri sebe.. napr. pri štátniciach som potom nič nemusela hľadať.. ked sa jednalo o slovenčinu, všetko bolo pri sebe...
ps. notebooky sme mali zakázané :D

ivka225
6. sep 2022

@veronika3110 Toto vyzera velmi rozumne.

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz