Ahojte. Dnes idem prvýkrát na VŠ a možno sa pýtam úplne hlúpu vec ale môžem odísť z prednášky skôr (aby som stihla spoj domov) ? A musím to oznámiť vyučujúcemu alebo v pohode môžem len tak odísť ? :D naozaj neviem ako to funguje
záleží od učiteľa, niektorým to je jedno a niektorý je schopný stopnuť ťa a vypočúvať pred celou miestnosťou kam si si dovolila ísť. Na začiatok sa radšej spýtaj a uvidis ako zareaguje a budes vediet do buducna 🙂
@paulinka17 Ak uz chces, tak oznamit treba pred prednaskou a potom odist tak, aby si co najmenej vyrusovala. Cize sadni si niekde na kraj, aby nemuseli 10-ti ludia vstat, ked Ty budes odchadzat.
@paulinka17 u nas napriklad bolo skoro na vsetkych nemyslitelne, aby sme odisli co i len o 1 minutu skor :D niektorym spoluziakom dokonca zaratali absenciu za celu prednasku....bud sa treba ist spytat, abo vyckat tie prvotne prednasky co je zac konkretny clovek a ci vobec ma zmysel sa ist pytat
@barbellka ved prednasky nie su povinne, ci? Ucim na VS, na prednaske mam vyse 300 ludi, prezencku isto nerobim (ani ostatni kolegovia).
@dskjhfdlkdjhl my sme mali povinne prednasky, robili nam prezencky aj na prednaskach🙂
To je rozne, my sme boli maly krúžok, prezencka bola vzdy. Kvoli doprave sa skor neodchadzalo-isli sme takym spojom ktory bol po prednaske
U nas sa pisali prezencky a neodchadzalo sa skorej.
U nas boli prednasky povinne celych 5 rokov. Nedovolila som si odist lebo vacsinou sa zapisovalo na konci a hovorili co bude v teste a co sa mame za leteraturu naucit
@paulinka17 ked idem prvy krat na VS radsej by som prisla neskor domov. Ale ked ti nezalezi na skole....
To sa oznamuje hneď na začiatku výučby zo SLUŠNOSTI! Ak nechceš aby si prof/ka o tebe pomyslel/a že si nevychovaná...niekde sa takéto odchody bez oznámenia riwdne študentom potom zúčtovajú takže bacha nato jaký obraz si o sebe vytvoríš