Ahojte… viete niekto, preco to u nas tak je? Pokial viem, pravo je stale ziadany odbor, rocne je dost uchadzacov, aj narocny je dost, tak preco sa uz nerobia u nas prijimacky a poberu „vsetko”, a tym sa ten odbor akoby trocha „degraduje” (ak chapete, co tym myslim)? Neznizuje to potom uroven studia, ked sa tam dostanu ludia, ktori na to jednoducho nemaju? Chapem, ze sa vela takych ludi aj preriedi, ale mozno prave takito maju stastie a podari sa im nejako s odretymi usami dostudovat. A celkovo, aky mate nazor na uroven studia prava u nas na Slovensku v sucanosti? Je podla vas nizsia alebo rovnaka ako pred rokmi? Zaujima ma hlavne UK v BA.
ja som chcela študovať právo, ale nakoniec som od toho upustila, zdalo sa mi, že právnikov je veľa a mnohí v mojom okolí mali problém zamestnať sa.. resp. skončili na súdoch za 600-700 eur plat.. ak by som si mala vybrať tento odbor, tak by som išla študovať do Česka alebo ďalej do zahraničia.. je to aj pre teba väčšia prestíž do životopisu
v Trnave na právnickej, pokiaľ viem, sa stále prijímačky robia
Nevyjadrím sa konkrétne k právu, ale prijímačky sú jeden deň, jedna skúška, ktorá je tiež o šťastí ... aj šikovný človek môže mať zlý deň a človek, ktorý na to kašlal natipuje ako frajer alebo mu to proste sadne ... jeden jediný test podľa mňa nehovorí moc o tom ako je človek pripravený a či na to má ... napr. na takej FCHPT STU to, že prijímajú všetkých bez prijímačiek určite na kvalite neuberá a naozaj vyletia všetci, ktorí na to nemajú - absolvovať semináre, spraviť zápočty, skúšky už sa nedá len so šťastím ... ale sú aj školy, kde to škodí, lebo sa tam tak či tak hlási málo ľudí a tak si ich tam držia aj za cenu zníženia nárokov bohužiaľ ....
Jojoooj moja zlatá. Naplnia ročník, poberú dotácie na každého študenta, potom polovicu vyhodia ešte v prvom semestri a polovicu z tej druhej polovice šupnú v tretiaku do medziročníka a od každého dostanú 900 EUR. A ešte ušetria na prijímačkách. 😄
Neviem preço. Ja som studovala prédio vise 20timi rokmi a vtedy primacky neboli len test na tipovanie. Tam sa este poriadne "pisalo". Zial ako vtedy, tak aj teraz vela deciek sa dostalo na VS cez "tlacenku". Ja som mala dost tych horenosov. Odisla so studovat do Mnichova a aj som dostudovala (aj ked som musela studovat prakticky od zaciatku). myslim, ze sa mam tu lepsie ako by som sa mala doma, kedze otecka s kanclom nemam a bola by som aspon prvych veeeeeela rokov ak nie navzdy len obyckova radova pravnicka, popr. "poskakovac" na sude/prokurature.
Lebo peniaze. Sito je 1.rocnik.