Prax ako externý študent na VŠ pedagogika

alexandraala
19. sep 2022

Ahoj, ako externa študentka si zháňam prax v mš a mám veľký problém si ju nájsť, keďže za mňa V.škola ,materskej škole neplatí nič....a ďalšia vec, že učiteľky ktoré majú vzdelanie ukončené strednou školou nezvládnu požiadavky VŠ ktoré musí potom odovzdávať.

maribell
19. sep 2022

Oslov viaceré škôlky v tvojom okolí. Ja som si zháňala prax tiež ako externá študentka a problém som nemala 🤷. Akurát niektoré spolužiačky spomínali, že majú problém sa dostať do mš aj škd, no vtedy bola korona v plnom prúde.
Tvojmu druhému dotazu nerozumiem 🧐.

veronika3110
19. sep 2022

@alexandraala no niektoré spolužiačky s tým tiež mali problém.. tiež bola korona.. ale tak hľadali ďalej, škola (VŠ) netolerovala takéto ,,výhovorky"
PS: vzdelanie učiteľky ktorá ťa bude mať na starosti nikto kontrolovať nebude, keďže tam žiadnu zmluvu ani nič nedávaš... sama som bola v ŠKD u takej, ktorá podmienky nespĺňala.. ja som to nikomu nehovorila a nikto sa na to ani nepýtal... nám v škole vraveli, že je to také odporúčanie skôr, že máme si hľadať skôr také učiteľky

alexandraala
autor
19. sep 2022

@veronika3110 áno VŠ to netoleruje , čiže keď si nezoženiem prax budem musieť ukončiť štúdium. Čo je smutné.
A to druhé som myslela nie pre Vš, ale keď sa prídem opýtať do mš tak tam mi dá učiteľka takú výhovorku...(riaditeľka MŠ má poslala za učiteľkou)

veronika3110
19. sep 2022

@alexandraala určite neukončíš, neboj nič.. len sa treba pýtať a pýtať... aj ked ja tomu nerozumiem.. ved môžu pomôcť tebe a ty im... u nás na strednej sa platilo 3€ za hodinu rozboru, takže za 2 týždne dostala učiteľka 30€, ktoré aj tak musela zdaniť.. to im až tak ide o tie peniaze?? že sa vyhovárajú na svoju ,,nevzdelanosť?"
alebo možno ked napíšeš tu, tak sa nájde nejaká učiteľka z okolia tvojho bydliska, ku ktorej by si mohla ísť... jednej spolužiačke sa dokonca stalo, že riaditeľka ju odmietla, práve preto, že nedostane učiteľka žiadne peniaze a tá učiteľka povedala, že jej o tie peniaze nejde a že si ju vezme na prax aj tak, teda ked to riaditeľka dovolí..