Právo, ľudské zdroje alebo aplikovanú informatiku?
Viem, že sú to odlišné odbory a študovať sa má to, čo osobu baví. Je to hypotetická otázka vzhľadom na budúcnosť, v akej sfére by sa mal človek kvázi najlepšie podľa vás?
Informatika bez debaty
Aplikovaná informatika je z tohto asi top. Ale napríklad ja by som v nej nikdy úspešná nebola. Takže netreba riešiť hypotetické záležitosti. Je potrebné zosúladiť schopnosti človeka, jeho nadanie, zmysel plus to čo ho baví.
Povedala by som informatiku,ale ci je to reálne job,ktorý budeš vedieť robiť do 67 rokov? Ta technológia ide strasne rýchlo popredu,či budeš mať kapacity a možnosti držať s umelou inteligenciou a zabcami, co vyjde zo skoly krok aj v tom veku... keby si vyberam teraz a mam bunky na to, tak beriem vodne hospodarstvo,obnovitelne zdroje, pripadne biologiu (geneticky pozmenene rastliny sú buducnost meniacej sa klimy)...
Rozhodne aplikovana informatika. Mam vystudovane pravo a kebyze sa mam rozhodnut teraz, sla by som do informatiky.
@anjelicek26 správne uvažovanie. Biochémia, ekochémia, biotechnológie, hydrogeológia, jadrová fyzika a energetika, kvantová, elektroenergetika, vodné stavby - po tomto je obrovský dopyt, hlavne v niektorých krajinách a bude stále väčší a väčší. Teraz mám 4 také pozície v ponuke, všetky so skvelou mzdou a skvelými podmienkami pre kandidáta a jeho rodinu. V tomto je odborníkov málo a bude po nich stále väčší dopyt.
čokoľvek v čom budeš úspešná a bude ťa to baviť....
Ja by som odporucil skor pravo, pravnikov bude treba vzdy, hoci aj keby si robila notarku, alebo len nejakeho podnikoveho pravnika, ci len nejake poradenstvo, mas tam vzdy prace az-az a tie sumy su uplne iny level ako vo zvysnych oboroch.
Informatikov je plna prdel uz, kazdy kto ma v zadku dieru si mysli, ze bude velky ITckar a o par rokov sedi radsej na vysokozdviznom voziku v sklade, lebo bud vyhori, alebo nezvlada ten rapidny vyvoj v tejto oblasti stale sledovat. Rovnako tam platy vzhladom k narocnosti uz velmi poklesli a za tie nervy ta IT uz moc nestoji.
V ludskych zdrojoch by si sa musela uz teraz vidiet, ked teda k tomu nemas nejaky vztah, nebude ta to vobec bavit a vo vysledku napokon skoncis na uplne inej pozicii, kde mozno si budes musiet dorobit aspon nejake kurzy.
aplikovaná informatika jednoznačne