Právnická fakulta v Bratislave verzus v Banskej Bystrici

sasi_01
21. jan 2017

Ahojte, sú tu nejaké slečny ktoré chodia alebo chodili na právnickú školu ? vedeli by ste mi povedať aká voľba je lepšia... ísť do Bratislavy alebo Banskej Bystrice ? a nejaké bližšie informácie o týchto školách, čo je pre mňa lepšie rozhodnutie ? viem, že treba mať potom aj 5 rokov spravenú prax, vedeli by ste mi niečo viac o tom povedať ?

eunomia
21. jan 2017

Ja som chodila do BA na UK, ale myslim,ze aj BB je dobra volba.Zalezi na tebe,kde potom chces zit a pracovat.

sasi_01
autor
21. jan 2017

kedže pochádzam z BB tak by som tu aj radšej ostala 🙂

eunomia
21. jan 2017

@sasi_01 No vidis a mas vyriesene 🙂.

viky8
22. jan 2017

ja som chodila do TT, tam bolo celkom fajn, hlavnou výhodou je železničná stanica kusoček od školy..🙂
a ku tej praxi, to myslis koncipientskú prax, ktorá sa robí u nejakého advokáta, po 5 rokoch urobiš skusku a je z teba advokátka.. ale aj bez toho aby si bola koncipientka mozes robit toho velmi vela, ci uz klasika pravnika nejakeho firemneho a pod. alebo na súde...

sasi_01
autor
22. jan 2017

@viky8 čo som počula tak v BB je to tvrdšie a možno by som skúsila aj TT len niekto mi vravel že je to podobné ako tu tak neviem 🙂 a ja som chcela skôr exekúciu ako advokáciu 🙂

viky8
4. feb 2017

@sasi_01 v TT je to tiež dosť tvrdé, najmä bakalár. ale dá sa to zvládnuť. ja by som radšej TT volila ako BB, predsa len, v životopise zaváži vždy aj názov školy,...a TT je na tom asi v tomto smere lepšie.

magic08
4. feb 2017

@viky8 prosim ta, v com je PF v TT lepsia ako v BB?

viky8
4. feb 2017

@magic08, TT má všeobecne lepšie meno ako BB a aj v hodnoteniach obsadzuje prvé miesta.
Netvrdím že BB je zlá, ale TT má v tomto smere výhodu.