Čaute, budúci rok plánujem ísť na VŠ, konkrétne na právo na UK, pravdepodobne si podám prihlášku aj na pravo do TT, ale prioritou bude právo v BA. Chcem sa spýtať ak niekto má skúsenosti s touto školou, čo od nej očakávať, je naozaj tak náročná ako sa o nej hovorí? Osobne som si dal rok voľno, aby som sa pripravil a ešte viac si rozšíril svoje vedomosti v tomto odvetví, aby to pre mňa hneď v úvode nebol nával nových informácií. A čo sa týka prijmaciek máte s nimi skúsenosti na UK? Ono píšu, že pokiaľ sa neprihlási príliš veľký počet uchádzačov tak vezmú každého, pokiaľ sa bude hlásiť veľa, tak budú klasické prijmacky, no zatiaľ žiadne okruhy, z ktorých by mala byť prijmacia skúška nie sú zverejnené. Takže prosím, kto má skúsenosť s touto školou, ale kľudne aj v TT, sem s nimi. Naozaj by som bol rád ak by som sa dostal aspoň na jedno z nich, ako som spomínal, dal som si rok pauzu ešte aj na prijmacky a celkovo aby som si zarobil na náklady súvisiace so štúdiom
@iffushka tak ale hlavne, že si zvládla. To je to najdôležitejšie
Môže to dopadnúť tak, že ti to sadne, bude sa ti učiť ľahko a nájdeš sa v tom. Ja som patrila k priemeru a musela som sa učiť veľa. Treba si to zažiť 🙂 Ja som prijímačky nerobila, vtedy nás brali za priemer.
@iffushka hm no ten priemer no, mám jednu trojku z maturity a inak dvojky a jednotky takže žiadna sláva
Predpokladám, že základná otázka, teda čo po škole a u koho je vyriešená.
Odpoveď na náročnosť je individuálna, niekomu to právnicky myslí lepšie, inému horšie, úvodnou "históriou" sa musí prekúsať každý.
Nie, nebola taká ľahká ako sociálna práca, ale ani taká ťažká ako takmer čokoľvek na matfyze 😃stačilo sa učiť týždeň dva pred skúškou, pripadne pár dni pred zápočtom 😃 dal sa popri nej stihnúť aj spoločensky život, aj šport aj brigáda 😃brigáda popri síce pri snahe sa zamestnať nikoho nezaujímala, ale to nevadí 😃na prijímačky bola taká knižka s otázkami a prijímačky boli v pohode.
@janka_266 a nevieš si spomenúť, kedy zverejnili tu knižku, respektive nejake okruhy, ktoré budú na prijmackach.?
synova frajerka bola priemerna ziacka na strednej,ale tak tuzila sa stat pravnickou ze rok sa pripravovala na prijimacky, a nonstop zabrata v knihach ale ma zatial urobene vsetky skusky aj ju to bavi.
Ja som robila prijímačky v 2010, odvtedy neviem, či niečo take vydali, keďže po nás brali pár rokov bez prijímačiek
@bosorka2302 tiež si dala po maturite rok pauzu a učila sa na prijmacky, či už v priebehu stvrteho ročníka na strednej
nie nedala si rok pauzu, ucila sa popri maturite, kedze bol locdown a maturity neboli ani skola nebola. Sama si cez univerzitu zabezpecila studijne materialy, nakupila knihy a ucila sa. Nevypisovala na konik 🙂 Mne to pride take divne ze buduci pravnik nevie ani kde ma zhanat materialy na studium a pod. Neviem ci vies ze pravnikom sa nestanes po ukonceny 5r studia, ze potom treba robit este advokatske skusky......to len info na okraj.
zverejnia vtedy, keď zverejnia kritériá.
Ja som tam robila prijimacky uz davno, vtedy sme dostali nejaky cas pred prijimackami taku hrubu knihu s otazkami na test, neviem, ci to tak funguje aj teraz..Mna na pravo do BA neprijali, mala som "len" 91 percent z testu, prijali ma do TT, tam som teda aj chodila a som rada, ze to takto dopadlo, pravo v TT mozem len odporucat, aj ked je to samozrejme narocna skola 🙂 A este pokial ide o to UK, ja som cca. 2 roky dozadu (bol to september) prednasala na UK a aj sme sa tam trochu bavili s vyucujucimi, a teda vtedy sa tam bavili o tom, ze prijali okolo 640 studentov do 1. rocnika, bez prijimaciek, co bol teda brutalne velky pocet, ale rovno povedali, ze budu robit velke sito, ze do druheho rocnika rataju, ze nepojde ani polovica..Takze rataj aj s tymto, ze ak ta aj vezmu bez prijimaciek a bude vas velmi vela prvakov, tak sa bude vyhadzovat ako na beziacom pase..
Ja mám za sebou BC. ročník ale teda v Trnave. Čo musím povedať je že je úplne jedno aké známky mal človek na strednej a aký bol študent. Mne by to bolo aj na houby keďže som šla na právo z hotelovej akadémie. Už na začiatku som sa musela učiť o niekoľko krát viac zo všetkých dejín lebo decká z gymplu to už v podstate preberali. A mňa tie dejiny fakt nebrali proste to je niečo čím človek musí preliezť či chce či nie. Otázkou ďalej je či to je to tvoje. Lebo proste nájdu sa ľudia ktorí tam proste sú lebo dostali podmienku od rodičov ísť na vysokú školu a ich skúšky sú také že im úplne stačí E, potom sú tam ľudia ktorí časom zistili (niekto už po prvom semestri) že právo nie je to ich a prestúpili na iný odbor, no a potom sú tu tí ktorí pre to majú doslova srdce (a s nimi sa niekedy nedá ani rozprávať o normálnych veciach 😅) ale nájdu sa aj úplne v pohode ľudia. Keďže som dosť komunikovala a pracovala so študentmi viem že ich bolo dosť čo prestúpilo z UK na TRUNI a sťažovali sa hlavne na študijný plán a tety zo študijného oddelenia lebo bez nich sa v podstate nepohneš. Čo sa týka prijímačiek podľa mojich skromných informácii by mala byť TRUNI už jediná právnická fakulta čo ich robí, UK si spraví sito pri prvých skúškach. Ale samozrejme poznám decká ktoré sú spokojné na UK, budova je krásna veľká a to bolo vždy mojím snom tam chodiť nevedela som si predstaviť že by som chodila inam než na právo UK. A nakoniec som skončila v Trnave za čo som nesmierne vďačná. Je to ťažšia cesta než na UK ale rozdiel je v tom že tam si číslo dosť dlhú dobu pokým nie si viditeľný v mimoškolských aktivitách a v TT je to naozaj také komorné že vyučujúci vedia vždy o kom hovoria. 🙂
Mne chodí dcéra do KE, má odbor právo v slovenskom, anglickom a francúzskom jazyku a je to celkom záhul, právo je celkovo škola, kde sa veľa treba učiť, veľa informácií, bifľovanie zákonov.
@bosorka2302 samozrejme, že to viem.. pozeral som aj na stránky, písal aj na študijné a myslím, že som to už aj spomenul, že zatiaľ bez prijmaciek pokiaľ sa neprihlási príliš veľký počet uchádzačov. Ja ale osobne by som bol nerád ak by som sa na tú školu dostal tak povediac zadarmo... Chcem ukázať už na prijímačkách, čo vo mne je. Právu sa chcem venovať na 100%, aj preto som si dal rok pauzu lebo viem že ja sa na školu určite vrátim. Mám v rodine viacerých právnikov a vidím a hlavne cítim, že ma to baví.
Ja mám aktuálne syna druháka. Berú bez prijímačiek. Hlásilo sa ich 1800 (počet podaných prihlášok), reálne nastúpilo okolo 1200, do druhého ročníka postúpilo 200. Takže aj keď sa dostaneš na školu bez prijímačiek, zadarmo to iste nebude 🙂
Syn isiel minuly rok na pravo do trnavy, pred primackami dostal otazky, vypracovaval si ich a ucil sa.teraz tam studuje, a dost sa uci( predtym som ho nikdy nevidela ucit sa😃) ale jeho to velmi bavi a celkovo vzdy ho bavili dejiny, vojnove konflikty atd
Bola naozaj veľmi, veľmi náročná. Aspoň pre mňa.