Praktická sestra- uznanie vzdelania v zahraničí

4. mar 2022

Je tu niekto kto si nechával uznať to vzdelanie v zahraničí? Najlepšie v nemecky hovoriacej krajine. Mohli ste potom v tejto krajine pracovať v nemocnici ? A robili ste práce ako robí zdravotna sestra , alebo skôr sanitárka? Prosím o priblíženie

autor
4. mar 2022

Myslím prakticka sestra ako nadstavbové vzdelanie po maturite

ls85
4. mar 2022

Podla toho, kedy si maturovala a ci mas aj vysoku skolu. Vsetko zohrava rolu. Mne bolo v AT uznane vzdelanie takmer okamzite, ked som predlozila vsetky diplomy a potrebne dokumenty (samozrejme overene a prelozene) . Plus, musis ovladat jazyk aspon na urovni B1. Mozno sa nieco zmenilo, ale nostrifikovat by si uz asi nemala.

ls85
4. mar 2022

A k tej praci. Ano bola som uznana ako dip. zdravotna sestra, robila som dlhe roky v nemocnici, teraz sa toho vela zmenilo, ked som nastupila, robili aj diplomovane sestry ukony ako robia u nas sanitarky. Prebalovanie, umyvanie… to ostalo, ale uz aj AT pridruzilo do ukonov dip.sestier odber krvi a ine. Ak chces robit v nemocnici, mala by si jazyk ovladat velmi dobre. Pocuvanie s porozumenim, telefonicky vediet riesit s lekarom problem a podobne.

mimi1237
Autor odpoveď zmazal
Zobraz