Praktická sestra - rozšírenie vzdelania

23. máj 2023

Ahojte.Chodí niekto po pri práci študovať VŠ sestru alebo niečo iné? Neviem si predstaviť pri mojich službách ešte študovať externe,chodiť od rána do večera na prednášky ,po práci,ešte aj na prax,je to strašne vyčerpávajúce.Viem že treba pre to niečo urobiť, no keď si pomyslím že ďalšie 4 roky času ,a nehovoriac o peniazoch ktoré sa vám len tak naspäť nevrátia,keď začínajúcej sestre s Bc ponúkajú mzdu v hrubom cca 1200eur.Nemám žiadnu motiváciu.Prečo sa nemôže doplniť vzdelanie špecializáciou alebo ďalším trebárs 2 ročným nadstavbovým vzdelaním nerozumiem tomu.

lucka_ke
23. máj 2023

Praktická sestra sa dá študovať na strednej zdravotníckej škole, 2 roky externe s maturitou

autor
23. máj 2023

@lucka_ke áno to mám vyštudované,no rada by som si doplnila vzdelanie.

lucka_ke
23. máj 2023

jáj zle som pochopila... ale Bc je len tri roky, nie?

autor
23. máj 2023

@lucka_ke nie,už to dali na 4 roky externé štúdium.

trgypadl
23. máj 2023

Ahoj, ak Ti mozem poradit, tak ak nemas deticky chod do toho... Mozes sa venovat len praci a štúdiu... Ani nevieš ako Ti to ubehne... Ja som nastupovala v roku 2011,a moj nastupny plat v ciatom bol ccca 400 eur ak sa nemylim......ja to beriem pozitivne. Aj ked je to posun malymi krokmi, ale aspoň tie platy za posledne roky u sestier a PA rastu, plus príplatky. Takze chod do toho💞

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janinah
23. máj 2023

Mám takú kolegyňu.pracuje u nás v jednozm.prevadzke na pol úväzku.Zbytok času je v škole a majú dosť veľa práxe.

janka95
23. máj 2023

Ahoj ja mam praktickú sestru. A teraz študujem 2.rocnik BC. A to som horšie smeny písané ako my mame asi nevidela. A mam doma prváčika na ZŠ. Takže ak budeš chcieť to zvládneš určite. 🙂

autor
23. máj 2023

@janka95 kolko krát do mesiaca tam chodíte? Ja by som musela študovať na vlastnú dovolenku,voľno z práce by mi dali len keď podpíšem že odpracujem 5 rokov ako sestra,a to mi príde nevýhodné.

janka95
23. máj 2023

Tak ja si do rozpisu poznačim kedy mam školu a zatiaľ sa dá, len občas mi tam voľno nedá. Je to náročné, po nočnej cestovať alebo si nájsť čas sa vôbec niečo naučiť. Akurat malý zaspal a ja sa ešte učím na zajtrajšiu skúšku. Oni nám to hádžu kedykoľvek. Mali sme mať 2 dní v týždni. Ale nie je to tak. Hlavne teraz keď je skúškové akékoľvek dátumy 🙂 ale ak robíš 12ky na smeny nemal by byť problém tam mať dáke voľno. Možno niečo budete mať online a keď dáku jednu prednášku vynecháš podľa mňa to pochopia. Vyskúšaj a uvidíš ci to pôjde 🙂

janka95
23. máj 2023

A ten papier som mala podpísať aj ja. Vtedy máš voľno isté na školu aj ti ju preplatia. Ja sa však nechcem upísať, možno si potom nájdem prácu bližšie , tak si ju platím sama 🙂