Praktická sestra - externé štúdium na SZŠ Kukučínova

22. máj 2021

Ahojte je tu niekto kto študoval odbor praktická sestra na SZŠ Kukucinova v KE ? Chcela som sa opýtať z čoho ste sa učili na prijímačky. 🙂

petulka2021
22. máj 2021

Biologia 7 a 8 ročník kniha

autor
22. máj 2021

@petulka2021 áno na ostatných školách to majú takto, ale Kukučinova má na stránke napísané biológia stredná škola 🤷‍♀️ Preto som z toho zmätená.

ivkazba
23. máj 2021

Externé štúdium je predsa pre tých, ktorí už majú maturitu. Takže logicky chcú učivo zo strednej školy. Nerieš čo vyžadujú na iných školách.

autor
23. máj 2021

@ivkazba Chcela som odpoveď od niekoho kto tam chodí. A otázka bola z čoho sa učiť.

dankavass
23. máj 2021

Ja tam chodím, akurát končím prvý ročník.
Prijímačkám som sa síce vďaka korone vyhla, ale čo som pozerala v škole, tak ide naozaj o základné vedomosti z biológie, učivo základnej školy (bunky, anatómia atď 🙂 )

autor
23. máj 2021

@dankavass no len na stránke majú napísané biológia stredná škola tak som chcela vediet co od toho očakávať 🙂

autor
23. máj 2021

@dankavass a mozem sa Ta opytat ako to máte s vyučovaním a praxou ? 🙂 ze ako často a či sa to v pohode da zvládať popri práci 🙂

petulka2021
23. máj 2021

Veď to je primitívny odbor, čo by sa na tom nedalo popri práci zvládnuť? Sú ženy čo chodia na VŠ a majú doma rodiny a ešte musia pracovať.

autor
23. máj 2021

@petulka2021 primitivna si tu asi akurát tak ty, nikto sa nepýtal na tvoj názor ohľadne toho aký ťažký je tento odbor. Pýtam sa ako je to časovo pretoze nie každý zamestnávateľ da zamestnancovi raz týždenne voľno. Takze sa treba trosku naučiť citat s porozumením.

dankavass
23. máj 2021

Primitívny odbor to určite nie je 🙂 učiva je riadne veľa, treba sa za 2 roky naučiť to, čo denní študenti za 4, ale je to veľmi zaujímavé štúdium zvládnuť sa to dá.
Vyučovací deň je 1 v týždni - od 7 ráno do nemocnice na prax do 13 a od 14.30 (všetko cca) začína škola, až do večera do 19.
Niekoľko dní v roku sa chodí na prax okrem vyučovacieho dňa ešte jeden deň, čisto na prax do 14 (cca 10x za školský rok) a je nutné absolvovať v školskom roku týždňovú prax v zariadení, ktoré určí škola, 22 hodín u pediatra a 36 hodín u praktického lekára pre dospelých.

petulka2021
23. máj 2021

Dávaj si pozor na ústa , lebo sa budeme rozprávať inde 🙂

autor
23. máj 2021

@petulka2021 😂😂😂 dobre prajem ti pekný deň. 😂😂😂

petulka2021
23. máj 2021

A keď nevieš zniesť názor iného človeka , načo si píšeš diskusie na fóra ?? 😃

autor
23. máj 2021

@petulka2021 ja viem zniesť názor ale inteligentný 😂 najprv sa nauč citat a potom komentuj. Boh ochraňuj všetky nemocnice ked tam pracujú ženy ako ty 😂😂😂😂

autor
23. máj 2021

@dankavass dakujem ti velmi pekne. 🙂

evulienkaeko
24. máj 2021

Ja idem tiez na prakticku sestru externe, ale do Trnavy. Tam mame prijimacky z biologie z gymnazia. Tam bolo ludske telo jeden rok. Takze ja sa budem ucit z toho, ta kniha sa da stiahnut na nete.

jjeanny
13. sep 2021

Zdravím, obnovujem tému. Podarilo sa Vám urobiť prijímačky na SZŠ Kukučínova? Taktiež by ma zaujímalo reálne uplatnenie praktickej sestry/asistenta - u niekoho(z vl.skúsenosti) kto tento odbor vyštudoval. Rozmýšľam nad štúdiom na tejto škole medzi odbormi zdravotný asistent(prakt.sestra) a diplomovaná všeobecná sestra.

roman199
20. dec 2022

@dankavass zdravím, chcem sa opýtať či by ste neposkytli študijné materiály k tomuto odboru. Ďakujem veľmi pekne 🙂

dankavass
20. dec 2022

@roman199 kľudne 🙂

roman199
21. dec 2022

@dankavass dám vám mail?

l_u_c_k_a111
27. apr 2023

Zdravím chcela by som sa opýtať či boli tie príjímačky a z čoho približne ... zvažujem nástup na túto školu počas MD kedže mi moje miesto v práci zrušili :/ ako ste zvládali školu ? 🙂

adrianka2606
30. apr 2023

Dievcata, ktore studujete alebo planujete zacat studovat a chce sa vam pokecat, pridajte sa do sukromnej skupiny
https://www.modrykonik.sk/group/12752/

ivkau
7. máj 2023

zdravím žienky....pozeram, ze je to staršia téma, ale náhodou, nieje tu niekto, kto končil- maturoval min. rok na kukucinke externe prakticku sestru??

sima1136
1. nov 2023

@dankavass pekný deň , Už je to síce staršie ale aj ja by som poprosila študijné materiály ak môžem.

evita333
14. jún 2024

Ahojte ja som si objednala biológia 6 pre gymnázium na prijímačky, dúfam že to bude postačovať , nejak sa neviem dopátrať z akej konktertne ste sa učili?