Chcela by som sa spýtať, že či môžem študovať zdravotnú sestru, keď mám psychickú poruchu a problémy s očami 😔
Praktická sestra ( 2r. Štúdium) - asistent NIEJE SESTRA ( apojem zdravotná sestra neexistuje ) to len pre info 😊
... a k otázke, zdravotby stav musí byť výborný ( problém s očami typu nosiť dioptrické okuliare nieje problém) čo sa tycha psychických porúch ( taktiez záleží od dg. ) to by som si konkrétne zistila. Ale myslím si že pokiaľ je tam závažnejšia dg. nebude sa dalo . Držím prsty 🍀
@liloastitch Ou ☹️ Vždy to bol môj sen a myslela som, že to možno môžem aspoň takto vyštudovať... Pravidelne beriem lieky a nie je to na mne poznať, iba problémy s očami sú dosť problém...
@kikuska872 Napísala som to náhodou... Viem, že zdravotná sestra už nie je
Ahoj, zavisi od toho aku zavaznu diagnozu mas, drzim palce
Ahoj vacsinou je to na danej stranke skoly napisane napriklad brat chcel ist za maséra ale nemohol lebo ma dyslexiu 🙂
Čo presne máš s očami? Môžeš mi napísať IP
@ninusa221 koli dyslexii? To je nejaká hlúposť. Mnoho ľudí s dyslexiou sú vysokoškolsky vzdelaní ľudia pracujúci v rôznorodých odvetviach a dôležitých postoch. Poznám ľudí, čo si dorabali maséra a sotva prechádzali z ročníka do ročníka.
Pripadne to muselo byt veľmi dávno. Mam syna s touto dg. A síce ešte len ukončil prvý stupeň, nevidím problém, aby bol v budúcnosti takmer kýmkoľvek.
@janinah sivý zákal
@zafir01 Tiež som mala ako 7 ročná dyslexiu, ale už nie.
Sivý zákal sa operuje a je po probléme
@janinah Už som mala viacero operácii, ale stále treba ďalšie, keď sa zakalý. Mám 7dioprtrie 😅
@ninusa221 Ejha, tak to asi nič teda... 🙁
treba sa informovať priamo tam kde si chceš robiť kurz . Ale pozor, po absolvovaní nie každého kurzu si môžeš otvoriť živnosť
@kvetinka75 Dobre
Tak to nie je len šedý zákal ale zrejme aj zákal sklovca....opýtaj sa svojho očného lekára lebo sestra potrebuje dobre vidieť
Musíš si to zistiť na konkrétnej škole. Každá má iné podmienky na uchádzača. Ja si teraz dorábam zdravotnícku školu, a žiaľ psychické problémy u uchádzačov o štúdium neakceptovali a to som len masérka.