Ahojte rada by som si spravila externe zdravotnú školu, viem že ako praktická sestra nebudem mať také privilégia ako klasická zdravotná sestra. Ale chcela by som sa opýtať žien, ktoré pracujú ako praktické sestry ( alebo zdravotné asistentky) aké majú kompetencie, čo vlastne robia v nemocnici? Iba prebaľujú pacientov a berú krv ? Konkrétne sa pýtam či tá práca spočíva iba vo vykonávaní hygieny pacientov?
@romanapb prepáč ale ťažko je z toho niečo prečítať...
Stačí na to kliknúť, potom prečítaš ľahšie.🙂
@suge dakujem.
Robíš skoro všetko. Postupne samozrejme. Keď pracuješ s dobrou sestrou všetko sa popri nej naučíš ;)
Zalezi aj od nemocnice. Ja som skoncila ako prakticka sestra a robim sestru. Kedze je sestier malo. Dnes ale idem na zapis na VS aby som robila sestru aj za sestarsky plat. 🤣 A hlavne si chcem casom urobit aj specializaciu... 🤷
@brona235 a kde ideš na výšku ? myslím v ktorom meste...
BA
Mna v tvojom prispevku zaujalo, ake privilegia ma sestra? Povedala by som, ze ziadne. Takze cokolvek budes, s privilegiami nerataj. Nie v zdravotnictve.
Samozrejme ,že to nie je len o prebaľovaní, tu máš kompetencie zdravotníckeho asistenta z roku 2021 napr https://www.epi.sk/zz/2005-321#p4b