Ahojte. Pracuje niektorá z Vás ako vychovávateľka na stredoškolskom intráku? Aká je náplň práce? Resp ako to je s dovolenkou, tak ako učitelia? Ďakujem za info 🤗
@heln ďakujem za odpoveď. Pracujem v školstve, ale neviem si nájsť prácu, keďže som sa presťahovala z BA, tak skúšam všetko možné.
Mamina pracovala ako vychovávateľka na SŠ internáte, tento odbor mala aj vyštudovaný. Ja som tam trávila čas od detstva, až po ukončenie SŠ, keď som tam mala ubytovaných aj spolužiakov z triedy. A presne ako píše @heln, je to dozor, cez prázdniny sa čerpajú dovolenky, a v lete okrem prvého týždňa v júli a posledného týždňa v auguste je voľno. Práca poobede až večer, doobedná zmena zriedkavo, keďže deti sú v školách. A treba počítať s nočnými službami aj cez víkendy, keď deti ostávajú na internáte. Jeden víkend v mesiaci bola celointernátna odchodovka - všetky deti odcestované na víkend domov. Ja osobne netráviť čas na internáte, tak si mamu cez týždeň a víkendy ani nevidím. Keď som prišla zo školy, už bola v práci na 16.00hod do 22.00hod., keď prišla z práce, už som spala. Po nočnej išla tiež hneď spať, lebo v ten deň mala opäť zmenu od 16-tej. 1x v týždni mala zmenu od 12hod. do 18hod. A počas víkendov mala celodenné zmeny alebo od 18-tej do rána. No žiadna sláva táto práca pri vlastných deťoch. Vlastne sa rodičia celý čas, kým sme boli so súrodencami menší, len striedali pri nás.
@aprilovekuriatko ahoj, ja pracujem.
asi nemas vystudovane vychovavatelstvo ked sa pytas na napl prace, ale zase je to asi rozne od internatu.
u nas sa robia poobedne a nocne, sme tam v podstate ako dozor a kazdy den robi jeden vychovavatel nejaku volnocasovu vychovnu cinnost. ano s dovolenkou ako ucitelia, prazdniny, sviatky, ale niekde sa robi aj v lete napriklad my zaciname uz v auguste.