Ahojte, chýba mi už len rok k ukončeniu VŠ (marketing) no asi chcem skúsiť prácu v MŠ nakoľko vediem tanečné hodiny a nikde inde ako pri deťoch sa zatiaľ nevidím. Keď ukončím VŠ chcem ísť do Modry na pomaturitné pedagogické štúdium, neviete náhodou či by ma nezobrali do MŠ aj bez pedagogického vzdelania? Robila by som si ho popri práci v MŠ. Alebo budem musieť po skole niekde pracovať (mimo MŠ) a zoberú ma až so vzdelaním. Ak pracujete v škôlke budem rada ak sa podelíte so svojimi začiatkami v tejto praci, pripadne napíšete plusy a mínusy. Ďakujem krásne za odpoveď.
@viera77 ďakujem za radu 🙂
@nikola1448 Záleží od vedenia konkrétnej MŠ. V 1. ročníku som počas externého štúdia na SOŠPg, odbor Učiteľstvo pre MŠ a vychovávateľstvo, absolvovala prax v MŠ, do ktorej som bola prijatá ako učiteľka až po ukončení tohto 1. ročníka - to bola podmienka vedenia MŠ. V 2. ročníku je štúdium zamerané už na ŠKD. Takto som už bola v obraze, mala som už absolvovanú povinnú prax v MŠ a kopec teoretických vedomostí, ktoré som v MŠ menila na praktické. Ale osobne, odporúčam aj štúdium na VŠ odbor Predškolská a elementárna PED. SŠ je zameraná viac prakticky, čo som neraz v práci ocenila a VŠ zase teoreticky, čo znamená aj odbornejší prehľad potrebný pre prácu pedagóga, ale aj postup v platovej triede.