dobry den,
chcela by som sa opytat/ poradit (googlila som,aj pozerala net) ale nejako tomu nechapem. Keby som chcela ucit v MS, mam VS so zdravotnickym zameranim, mohla by som ucit,keby si dorobim pedagogicke minimum? Urobili ste to niektora tak? Ak ano, ste spokojne s touto pracou?
dakujem 🙂
dakuhem
Mám ekonomickú VS a robím si ped.min., kľudne môžete po prvom roku štúdia hlásiť sa do zamestnania ako učiteľka MŠ.
@nicka1986 ahoj mam podobne ako ty vš ekonomického smeru a rada by som pracovala s deťmi bud v skole ako pedagogický asistent alebo ideálne v škôlke. Chcela by som si urobiť pedagogické minimum len si neviem vybrať vš vo svojom okolí. Stretla som sa aj s názorom,že do MS stačí absolvovať štúdium na strednej pedagogickej a vybavene,tak neviem
@janakuul ahoj najľahšia cesta by bola spraviť si strednú pedagogickú školu 🙂 je to externe ako pomaturitne štúdium a robia ho mnohé pedagogické školy 🙂 ja som taku absolvovala dva roky dozadu 🙂
Dakujem dievčatá za odpovede. Dnes som nabrala odvahu a opýtala som sa riaditeľky v našej MŠ. Takže áno teraz staci externe pomaturitné štúdium,ale do budúcna vraj sa pripravuje vyhláška,kedy všetky učiteľky v MŠ budú musieť mať aspoň prvý stupeň studia predprimarne vzdelavanie alebo predprimarna pedagogika,nemude sa to tykat uciteliek nad 50 rokov,ale keďže som sa zobudila neskoro,po termíne podania prihlášok,mam čas na zváženie kam ísť študovať a ci vôbec si ist za snom,predsa len nie som najmladšia...
@kl733 nie je po temine🙂ja som sa tiez spamatala neskoro a chodila som na paneuropsku je sice sukromna, ale nechcela som stratit rok
Plati sa mesacne 150 eur a cast bola online uz bol Covid kamoska mi tam chodi teraz a su cely cas online kazdu druhu sobotu vela z nich je z dalekych miest Trencin, Zvolen...
Dalsia je Bieloruska v Ba tam okolo 120 eur sa platilo zisti si.Na Paneuropsku sa da hlasit do augusta.Nikto Ta neskusa ziadne prijimacky, hranie na hudobnom nastroji...
Pocula som o tom, co pises...myslim, ze bude potom uciteliek este menej nikto nebude studovat za taky plat, ale prejdu do sukromnych skolok
@majka879742 Ako dlho to štúdium trvá?
@janakuul s DPŠkou môžeš učiť na strednej skole. Do MŠ si musíš dorobiť školu, určenú pre MŠ - VŠ v Trnave napr., alebo SŠ pedagogickú určenú pre vyučovanie v MŠ.