Musím ho splniť? Mám dostatok kreditov. Mám jeden povinné voliteľný predmet navyše a pred štátnicami. Zbytočne sa s ním zdržiavam. Pustia ma k štátnicam ak ho neurobím, ale napriek tomu mam dostatok kreditov?
@temperature ďakujem veľmi pekne. Ako nie je problém ten predmet absolvovať, len ma vyučujúca trochu cvičí a začínam strácať nervy 😀 tak ak by bola možnosť sa na to vykašľať tak to urobím okamžite.
Skúsim zavolať na študijné. Ďakujem.
tie povinne volitelne su ozaj vo vacsine pripadov do poctu kreditov ( inak by bolo uplne mimo, keby kazdy z toho isteho oboru ich absolvoval ine . A Drzim prsty. Uplne chapem :D. ja si teraz dorabam Ing. po rokoch, a zanieteni profesori, specialne 2 - 3 kreditovych predmetov, ktore vidia ako pupok sveta vedia potrapit :D
Napr. my sme museli mať určitý počet kreditov za povinne voliteľné predmety. Fakt asi najlepšie sa ísť spýtať na študijné.... A držím palce a pevné nervy prajem 🙂
My sme mali z povinne volitelnych mat aspon 20 z 25 kreditov, cize realne sme mohli vynechat bud jeden 4-5 kreditovy alebo dva 2-3 kreditove. Bolo to uvedene v studijnom plane
Keby si ho nemusela splniť, nebol by povinne voliteľný, ale nepovinný. Po tom, čo si si ho zvolila, je to pre teba predmet, ako každý iný. Keby si si nevybrala ten, musela by si si vybrať nejaký iný. Na študijné ani nemusíš volať, povedia ti, že ho absolvovať musíš.
Ok dievčatá, ďakujem krásne. Nejak to už dotiahnem do konca. Dúfam!!!
@zvycajne je to tak, ze mas urcity počet PVP a z nich určitý počet musis mat. Cize mozes si zo 4 "vybrat iba" 3. Pripafne ide o nejakú skupinu predmetov, z ktorej tiez si musíš vybrať napr.najmenej 1 a splnis plán za celu skupinu týchto predmetov. Závisí od toho, ako mas postavený studijny plán. Prezisti si to, ak si si nie ista
no napr. u nás na neho nemusíš ísť, budeš mať z neho fx a na budúci semester si ten predmet môžeš zvoliť ešte raz, ale aj nemusíš, je to na tebe.. ale pred štátnicami by som to neriskovala, žeby mi tam svietilo fx a neukončený predmet, aj ked máš kredity.. ja som tiež končila s kreditmi navyše.. zachvíšu ti semester aj tak končí, tak už to dobojuj 🙂
Neviem na akej skole studujes a ci ma kazda vs rovnake podmienky, ale vo vseobecnosti: ano, musis. preto je POVINNE volitelny.
Kredity mas navyse predpokladam preto, ze si urobila nejaky predmet navyse - to by som skusila ist cestou, dat si ho uznat namiesto toho povinne volitelneho: Navsteve studijneho oddelenia sa asi nevyhnes ;)