Potrebujem si zlepšiť jazykové znalosti na rodičovskej

4. sep 2021

Ahojte.Potrebovala by som si zlepšiť angličtinu aj nemčinu na rodičovskej dovolenke,mám k tomu dôvod.Len málo času si nájdem,ale predsa.Viete poradiť nejaké tipy,triky,linky aj na slovnú zásobu,gramatiku a najmä komunikáciu?Intenzívny kurz nestíham,len tak si ukradnúť čas,no efektívne.Ďakujem za každú radu,kto takto sa učil tiež,vie, aká cenná každá pomoc,odkaz,rada.

marcellka32
4. sep 2021

Zaplať si nativspeakera, budeš vedieť na čom si a kde máš pridať v učeni, prípadne sa otestuj na nete sú testy, duolingo, nemecké testy on-line, ja sa venujem nemcine, pozerám tv, čítam, píšem, mám nakúpené knihy pre samoukov

fiffinkaa
4. sep 2021

Aplikácia. Plus kniha pre samoukov, ja sa tak učím španielčinu.

sapetka
4. sep 2021

Urcite konverzacie. S niekym rozpravat a rozpravat a rozpravat….

surama
4. sep 2021

Na akej si teraz urovni? Z takych tych trikov zdarma mozes sledovat serialy v anglictine, videa na youtube, citat si clanky v anglictine, v telke pustit napr. BBC, aj sa nieco dozvies zo sveta 🙂

niekto2hy
4. sep 2021

@surama BBC sa daju pozerat nielen spravy..

surama
4. sep 2021

@niekto2hy A kde som pisala, ze sa tam daju iba spravy pozerat??

niekto2hy
4. sep 2021

@surama ,,v telke pustit napr. BBC, aj sa nieco dozvies zo sveta"

surama
4. sep 2021

@niekto2hy A kde v tej vete je, ze tam idu iba spravy?? Citanie s porozumenim sa uci na zakladnej skole. Vrat sa tam a ked mas zlu naladu, tak sa chod vybehat a nevyryvaj tu, ked si sa do diskusie inak nezapojila a nedala si autorke ziadnu radu.

autor
4. sep 2021

@surama anglictina naurovni maturanta-niektore Becko a nemcina to lepsie Acko.

autor
4. sep 2021
niekto2hy
4. sep 2021

@surama Tak ja neviem kto ma horsiu naladu...😎

autor
4. sep 2021

aplikacia aka,viete poradit?
@fiffinkaa

autor
4. sep 2021

@marcellka32 akoucestou?Ak vies.?Viem,ze aj pokec sa danejak cez internet najst s nativespeakermi,co zas sa ucia nas jazyk,ale to asi bude male percento ludi na svete.

marcellka32
4. sep 2021

Plateného nativspeakera myslím, konverzácie on-line, sú rakusania a nemci, ktorí vyučujú nemčinu

lucik194
4. sep 2021

aplikacia duolingo

floren
4. sep 2021

na Google play mi raz vyhodilo appku, kde sú knihy v angličtine, keď pri čítaní nevieš preklad, tak po poklepani na text sa automaticky ukáže

alabama0011
4. sep 2021

Ahoj, ak mas zaujem o native speakera, kludne mi napis 🙂

autor
4. sep 2021
surama
4. sep 2021

Noo ved to ti staci. A z tych videi a serialov fakt vela pochytis. Aj vyslovnost, aj porozumenie si zlepsis. Na zaciatok pomozu titulky a potom to uz bude v pohode aj bez. Ked si potrebujes zopakovat trochu aj gramatiku, tak si nechaj knihu na wcku a vzdy ked budes na wcku, tak si zopakujes napr. jeden cas 😉

surama
4. sep 2021

@niekto2hy Zjavne ty, takze uz ma viac nekontaktuj.🤌 Dakujem. 🙃

autor
4. sep 2021

@surama dakujem

sapetka
4. sep 2021

Na italki si najdes roznych lektorov na jazyk.

sasesoe
4. sep 2021

Ahoj, ja sa ucim na RD nemcinu, predtym anglictinu. Mne velmi pomihli tipy od Jazykovy mentoring. Teraz otvaraju i akademiu, len je to trosku financne narocnejsie, ale tak zvaz, ako surne/efektivne potrebujes napredovat. Mnohe rady maju na webe/ fb i zadarmo. Ak chces niekedy popisat/pokecat po nemecky, mozes mi napisat 🙂

autor
4. sep 2021

@sasesoe Velmi rada.

niekto2hy
4. sep 2021

@surama