Ahojte, zaujíma ma, že či na prácu v IT sektore stačí absolvovanie kurzu alebo musí byť VŠ? Ďakujem.
záleží od miesta, na niektoré len kurz na iné VŠ ale na väčšinu uprednostnia VŠ
Práca v IT je veľmi široký pojem. Chceš programovať webové stránky? Konfigurovať sieťové routery? Administrovať cloudové servery? Optimalizovať databázy? Programovať bankové systémy? Pomôcka: ani na jedno z tohoto ti kurz nestačí. VŠ je ideálny štart pre IT (a náročný) ale výsledok stojí za to. Keď sa to podarí, je to super. Robíš to, čo ťa baví a peniaze kráľovské.
Ja osobne som vystudovana ucitelka SJ-NJ. Zacala som v IT firme ako pomoc pri preklade textov. Po 2. rokoch prekladania som uz aj rozumela, o com sa ti ITckari bavia, isla som do inej firmy ako junior. Dnes (po 15r) som na leveli Senior Architekt a riesim veci, ktore niekedy nezvladnu ani absolventi informatiky. Absolutne poziadavky v IT firmach su: 1. dalsi cudzi jazyk, EN je must 2. IT backround. Idealne vystudovana informatika, no ak mas vyborny cudzi jazyk, vies sa prezentovat (soft skill), potom staci aj kurz
Good luck!
🙂 prácu v IT treba hlavne vedieť...keď vieš, tak je jedno, kde si sa to naučila...
práca v IT je rozsiahly pojem...odporúčam ako prehľad knihu Lenky Hlinkovej...Ženský algoritmus..veľa štastia..