Poraďte materiál na učenie sa nemčiny pre samoukov.

angela1989
6. jan 2020

Ahojte, viete mi poradiť nejaký materiál na učenie sa nemčiny? Kniha, CD, appka... Niečo dobré, nápomocné. Som na pokročilej úrovni, nemčinu som sa učila na škole a potrebujem to trošku oživiť a dostať sa do komunikácie v nemčine. Neovládam ju však na takej úrovni aby som to cibrila pozeraním filmov a pod v tomto jazyku. Na kurzy nemám čas a financie ☺️

kittykat22
6. jan 2020

@angela1989 ja som sa ucila anglictinu a francuzstinu, a najviac mi islo rozpravanie, ked som mala knihu - tu z ktorej sa ucia na strednych skolach a audio k nej. Na zadnej strane knihu su prepisy rozhovorov. Pustila som si CD a s nim nahlas citala text. Snazila som sa drzat rychlost, skladbu a vyslovnost. Opakovala som to dovtedy, kym som nehovorila plynule s audiom. Pekne sa tak daju nacvicit frazy a pojdu ti potom cez pusu same 🙂 Filmy mozes stiahnut v nemcine s titulkami.

draik
6. jan 2020

Na zopakovanie pre už čo to znalého sa hodí Moderná učebnica nemčiny od Höppnerovej. To je čo sa týka gramatiky. Inak len čítať a počúvať.

katus226
7. jan 2020

Www.deutsch.info tam je online kurz zdarma aj materialy na citanie/pocuvanie. Je to pre samoukov, lekcie si prechadzas sama hocikedy

lenuska9999
11. jan 2020

To je jedno, že ju neovládas na takej úrovni. Pozeraj filmy po nemecky. Naozaj ti to veľmi pomôže. Najlepšie také, ktoré si už videla , takže vieš o čo tam ide. Zo začiatku nebudeš samozrejme veľa rozumieť, ale časom to pôjde. Mne to veľmi pomohlo.