Poplatok za externé štúdium

anett20
14. sep 2024

Ahojte,chcela by som sa spýtať ako je to s poplatok za externe štúdium pokial som na vysokej škole a poberám rodičovský? Nie je tam možnosť odpustenia poplatku pokial som na rodičaku? Nemáte daku skúsenosť? Ďakujem

nelca84
14. sep 2024

@anett20 pochybujem, externe studium je platena sluzba ako hociktora ina. Ani kadernicka ti neodpusti poplatok, lebo si na rodicaku...

egonsk
14. sep 2024

@anett20 v lepsom pripade ti mozno dovolia niekedy prist sa ukazat s dietatom, alebo zmenia termin skusky koli babatku, ale ine by si nemala ocakavat 😉

janai1
14. sep 2024

@anett20 no a čo keby si sa opýtala na štúdijnom? Každá škola ma iné pravidlá a podmienky

andaluzia12
14. sep 2024

V Ružomberku berú do úvahy deti pri externom štúdiu, poplatok je nejako znížený, pri určitom počte deti úplne odpustený (aspoň pár rokov dozadu mi to spomínala kamarátka čo tam študovala)

luliu
14. sep 2024

Určite nie, externé štúdium je platené. Môžeš ísť študovať interne, zadarmo a dať si individuálny študijný plán kvôli dieťaťu

vladi4444
14. sep 2024

Určite nie, manžel je na rodičovskom, študuje externe. Vôbec sa to neberie do úvahy. A ani moc nerozumiem, prečo by sa malo...

kaktusik007
14. sep 2024

@anett20 a co takto si precitat studijny poriadok tvojej fakulty? mas tam cast ohladne poplatkov a mas tam rovnako aj cast za akych podmienok mozu byt tieto poplatky odpustene. A aj ked externe studium je automaticky spoplatnene, je moznost byt od tychto poplatkov aj oslobodena - mam to tak uz druhym rokom. Avsak - dala som si vzdy ziadost na studijne, rocny poplatok za studium som vzdy zaplatila v riadnom termine a kedze splnam podmienky ohladne odpustenia skolneho, rektor univerzity rozhodol ze mi ho napriek tomu ze studujem externe naozaj odpusta a peniaze mi vracaju spat. Takze sa zameraj na stranku fakulty, kde ides studovat, tam informacie isto najdes.