Pomôže mi titul v zahraničí?

10. feb 2024

Ahojte, tento rok končím strednú a chcel by som ísť pracovať do zahraničia. No mám možnosť ísť na výšku preto sa chcem opýtať, pomôže mi napr. titul ing. v zahraničí? Nehľadám žiadnu konkértnu prácu, ďakujem

lubina
10. feb 2024

titul ich v zahranici vacsinou nezaujima, ale to ci mas vysoku alebo iba strednu skolu ano

lily14
10. feb 2024

A hlavne jazyk a skúsenosti

trema
10. feb 2024

Ako kde.. kamarátka ma bc a uz to jej stacilo, aby dostala it pracu vo viedni. Samozrejme mala aj prax, ale povedala, ze bez titulu by ju nevzali.. a to bc ma zo specialnej pedagogiky

martinmmartin
10. feb 2024

Ak je to ukoncena vyska technickeho smeru ( plus veci ako napr chemia atd - pouzitelne tam kde sa tocia najvacsie prachy) a vies jazyk tak ti budu dvere otvorene plus sa snaz v ramci studia robit nieco vo fachu ako prax . Ak mas titul z "obkecavaciek" (psychologia pedagogika atd) tak mas ovela tazsi start. Specialna skupina je "businness" ( ekonomia managment)ktory ti titulom pomoze az ked budes mat rozbehnutu karieru a buses sa snazit postupovat interne po rebriku ale na zaciatok to moc nezavazi.

joannita
10. feb 2024

Titul ako taky nie, ale vysoka skola zrejme ano.
Neviem kde v zahranici myslis, ale smerom na zapad sa tituly ako take vacsinou nepouzivaju ani v pracovnom styku a uz vobec nie v sukromnom. (na schranke, alebo dobry den pan inzinier)

guiseppinka
10. feb 2024

S titulom ing je v rakusku problem. Ak si dobre pamatam, tak titul ing dostanu absolvovani htl a nejakej praxe (htl je obdoba nasej priemyslovky). Po vyske dostavas titul diplom ing, v skratke DI. Sice svoj ing titul budes mat na diplome, ale ani nostrifikaciou sa ti nedoplni titul na diplom ing... pomoze ti to max v tabulke, ze sice ta budu brat ako absolventa vs. Rakusko je titulova krajina (ako svk), ale tu uz aj bc nieco znamena a vo vela pripadoch to uz staci... ak mas moznost ist na vysku, chod. Pocas ing studia absolvuj erazmus v nejakej krajine, kde by chcel potom odist, ries staze, stipka nejake, zamakaj na jazyku a pripravis si podu po skonceni skoly...

nwnw
11. feb 2024

Zo skusenosti mojich kamaratok, bud neuznali kvalitu vzdelania, alebo tam mohli studovat iba s plnym skolnym, lebo ved UNI mate vystudovanu a nikoho nezaujima ze blbost zo slovenska 😩.
Chod rovno von a tam sa rozhodnes akym smerom sa chces vydat.

ivangeline
11. feb 2024

Zacni studovat tu a dostuduj v zahranici? Studuj vs rocno v zahranici? Niekde ich zaujima. Inde nie. Podla prace...predsa..

katkaseiner
18. feb 2024

mne v uk vzdy kyvli na titul inžinier ekonomie ze ok a uz ich to nezaujimalo