Pomoc pri výbere štúdia

haluska20
23. júl 2022

Ahojte,stale sa neviem rozhodnut co ist studovat. Uvazujem nad tymito moznostami : fyzioterapia,dentalna hygiena,radiologicky technik,to by boli bakalarske studia..alebo studium pedagogiky v tom pripade by som isla potom aj na magisterske. Co sa tyka toho,co by ma bavilo z tychto uvedenych,tak to je asi tak narovnako. Budem uprimna,praca je urcite o tom aby ma to aj zivilo,nielen bavilo. Skor uvazujem,co z tohto by malo asi take najlepsie uplatnenie,nech po vystudovani nesedim na urade prace.
Dakujem za rady,velmi rada si vypocujem niekoho kto v danom odbore aj pracuje.

martinmmartin
23. júl 2022

Matfyz ma bakalarsky ( aj magistersky) odbor 50/50 s lekarskov fakultov. Biomedicinska fyzika. Uplatnenie mas potom uzasne po celom svete a hlavne nemusis nikde byt registrovana ( komory atd) aby si mohla pracovat. Uplatnit sa mozes velmi siroko, praca s pacientami, vyskum, pristroje, presne to kam ta to bude tahat po promocii...

luccija
23. júl 2022

@haluska20 za mna fyzioterapia.Ludia maju velke problemy s chrbticou.A ludia casto hladaju niekoho aj sukromne vies si privyrobit.Dentalna hygiena je fajn, ale ludia skor daju peniaze za to, ze im niekto ulavi od bolesti ako estetiku.

luccija
23. júl 2022

Pedadogika fajn, ale praca s detmi, rodicmi je narocna nehladiac na fin.ohodnotenie.Jedine plus je fajn pracovna doba a prazdniny.Co z toho, ked po 10 m v skolstve si vyflusnuta a kazdy den ohucana a stale to iste dokola.Ak si sikovna nezahrab sa do skolstva to mozes aj neskor🙂ked budes mat deti a budes chciet zosuladit rodinu a mat relativne dobru prac.dobu

mpg
23. júl 2022

@luccija Aj ja si myslím, že radšej zdravotnícky odbor ako školstvo, zdravotníkov je málo a bude si vedieť trochu liečiť aj seba a rodinu.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aeruginosa
23. júl 2022

Z tohto by som sa rozhodovala medzi fyzioterapiou a dentalnou hygienou.

domini404
23. júl 2022

@haluska20 ahoj, sestra je fyzio, pracuje v nemocnici, nesťažuje sa. Školu skončila minulý rok (len Bc.), že Mgr. si dorobí externe. Ak budeš dobrá fyzio, tak sa o seba dokážeš postarať do konca života (ak budeš vládať robiť). Napr. jednu dobrú fyzio si objednáva suseda až z Prievidze, pretože je s ňou spokojná. Ak máš rada zvieratá tak na Slovensku je tuším 1-2 fyzioterapeutky pre zvieratá (psy, mačky, kone, ovce, kozi, atď...), sú permanentne vyťažené, vidím tento smer perspektívne 😀
Čo sa týka dentálnej hygieny, tak mnoho ľudí na to kašlalo počas pandémie, pretože sme nosili rúška... ale chrbát bolel každého 😂
S pedagogikou, neviem no, pozri správy a furt sú učitelia s niečím nespokojní (oprávnene). To potom skôr skonči zdravotnícky odbor a sprav si pedagogické minimum. Alebo pokračuj až na 3.stupeň VŠ a uč na nej.

haluska20
autor
23. júl 2022

@martinmmartin tento odbor som inak tiez velmi zvazovala. Len matika nie je moja silna stranka,ta fyzika by bola ok. Neviem ake narocne je to studium,aby som to vobec uspesne dokoncila.

haluska20
autor
23. júl 2022

@luccija fuha tak teraz uz ozaj neviem. Lebo ja sa uz casto stretavam s tym,ze moderne dentalne kliniky su uz takpovediac prepojene s dentalnou hygienou,teda niektory zubar aj vyzaduje najskor hygienu a az potom robi co treba on...

terry658
23. júl 2022

@haluska20 dentalna hygiena je zlata baňa.

luccija
23. júl 2022

@terry658 ano, ale, ked robi sam na seba nie ako zamestnanec.
@haluska20 ano, to mas pravdu.Ved pozri inzeraty kolko hladaju dentalnych hyg a kolko fyzioterapetov.Ja chodim k fyzio domov sukromne plus masiruje.Plus okrem toho pracuje v nemocnici.Ma cez mladych sportovcov, maminy po porode a klasika ludia s platnickami, pretazenia.Kamaratka to vystudovala prenajala si miestnost odisla z prace a cvici pilates a nebanuje.Ako fyzio mas velmi vela moznosti

terry658
23. júl 2022

@luccija ja robim mzdy jednej čo je zamestnanec pri zubarovi a ma okolo 1900

haluska20
autor
24. júl 2022

@terry658 mozem sa opytat v akom regione,a to bola zakladna zlozka,ci aj % z obratu/trzby ?

terry658
24. júl 2022

@haluska20 to su aj s % z obratu, zilinsky kraj

haluska20
autor
29. júl 2022

@terry658 tak to je slusne,dakujem

saimaa
2. aug 2022

no, zdravotnictvo vs,. skolstvo, to je ako z blata do kaluže...ale priklanam sa urcite k zdravotnictvu.... alebo ta biomedic.fyzika, tiez som o jej dobrom uplatneni pocula....... a o akom studiu pedagogiky presne uvazujes? ucitelstvo pre 1-4, prip. matesské skoly?

haluska20
autor
8. aug 2022

@saimaa skolstvo som uvazovala,ucit na ZS,popripade SS. O biomed.fyzike som pocula,len neviem ake su tam predmety,musim pozriet,matematika nie je moja silna stranka.