Ahojte,stale sa neviem rozhodnut co ist studovat. Uvazujem nad tymito moznostami : fyzioterapia,dentalna hygiena,radiologicky technik,to by boli bakalarske studia..alebo studium pedagogiky v tom pripade by som isla potom aj na magisterske. Co sa tyka toho,co by ma bavilo z tychto uvedenych,tak to je asi tak narovnako. Budem uprimna,praca je urcite o tom aby ma to aj zivilo,nielen bavilo. Skor uvazujem,co z tohto by malo asi take najlepsie uplatnenie,nech po vystudovani nesedim na urade prace.
Dakujem za rady,velmi rada si vypocujem niekoho kto v danom odbore aj pracuje.
Pedadogika fajn, ale praca s detmi, rodicmi je narocna nehladiac na fin.ohodnotenie.Jedine plus je fajn pracovna doba a prazdniny.Co z toho, ked po 10 m v skolstve si vyflusnuta a kazdy den ohucana a stale to iste dokola.Ak si sikovna nezahrab sa do skolstva to mozes aj neskor🙂ked budes mat deti a budes chciet zosuladit rodinu a mat relativne dobru prac.dobu
Z tohto by som sa rozhodovala medzi fyzioterapiou a dentalnou hygienou.
@haluska20 ahoj, sestra je fyzio, pracuje v nemocnici, nesťažuje sa. Školu skončila minulý rok (len Bc.), že Mgr. si dorobí externe. Ak budeš dobrá fyzio, tak sa o seba dokážeš postarať do konca života (ak budeš vládať robiť). Napr. jednu dobrú fyzio si objednáva suseda až z Prievidze, pretože je s ňou spokojná. Ak máš rada zvieratá tak na Slovensku je tuším 1-2 fyzioterapeutky pre zvieratá (psy, mačky, kone, ovce, kozi, atď...), sú permanentne vyťažené, vidím tento smer perspektívne 😀
Čo sa týka dentálnej hygieny, tak mnoho ľudí na to kašlalo počas pandémie, pretože sme nosili rúška... ale chrbát bolel každého 😂
S pedagogikou, neviem no, pozri správy a furt sú učitelia s niečím nespokojní (oprávnene). To potom skôr skonči zdravotnícky odbor a sprav si pedagogické minimum. Alebo pokračuj až na 3.stupeň VŠ a uč na nej.
@martinmmartin tento odbor som inak tiez velmi zvazovala. Len matika nie je moja silna stranka,ta fyzika by bola ok. Neviem ake narocne je to studium,aby som to vobec uspesne dokoncila.
@terry658 ano, ale, ked robi sam na seba nie ako zamestnanec.
@haluska20 ano, to mas pravdu.Ved pozri inzeraty kolko hladaju dentalnych hyg a kolko fyzioterapetov.Ja chodim k fyzio domov sukromne plus masiruje.Plus okrem toho pracuje v nemocnici.Ma cez mladych sportovcov, maminy po porode a klasika ludia s platnickami, pretazenia.Kamaratka to vystudovala prenajala si miestnost odisla z prace a cvici pilates a nebanuje.Ako fyzio mas velmi vela moznosti
no, zdravotnictvo vs,. skolstvo, to je ako z blata do kaluže...ale priklanam sa urcite k zdravotnictvu.... alebo ta biomedic.fyzika, tiez som o jej dobrom uplatneni pocula....... a o akom studiu pedagogiky presne uvazujes? ucitelstvo pre 1-4, prip. matesské skoly?
Matfyz ma bakalarsky ( aj magistersky) odbor 50/50 s lekarskov fakultov. Biomedicinska fyzika. Uplatnenie mas potom uzasne po celom svete a hlavne nemusis nikde byt registrovana ( komory atd) aby si mohla pracovat. Uplatnit sa mozes velmi siroko, praca s pacientami, vyskum, pristroje, presne to kam ta to bude tahat po promocii...