Pomoc pri písaní bakalárskej práce

19. aug 2023

Ahojte.
Viem, ze toto nie je idealne miesto na pytanie takejto rady, avsak v oficialnych smerniciach pre pisanie som nikde nic k tomuto nenasla a skolitelka sa mi ozve az na prelome septembra/oktobra. Tak, ak mate niekto skusenost a boli by ste ochotni pomoct, budem vam velmi vdacna.

Pisem bakalarsku pracu a, samozrejme, cerpam z odbornych publikacii. Aktualne spracuvavam teoreticku cast a snazim sa spisat zaver jedneho clanku vlastnymi slovami. A tu nastava problem - do odstavca, ktory nasledne budem zdrojovat autorom clanku, by som chcela pridat svoju myslienku/vetu, ktora v celom clanku autorom nie je spomenuta - a to len taku vseobecnu formulku, ze konecny vysledok zavisi od viacerych faktorov a rozpisat ich… Nakolko dany clanok je pisany velmi vseobecne. Myslite, ze to bude problem, ak tam dosadim takuto svoju vetu, ktora tam nikde nie je spomenuta?

Dakujem za rady.

dadis
19. aug 2023

Ukonci citaciu a za citaciu uved svoje zavery. Moze byt aj v ramci odseku.

dadis
19. aug 2023

My sme sa riadili Katuscakom, tusim stale to plati. https://www.pulib.sk/web/data/pulib/obsah/00000...

kacena4
19. aug 2023

ak budes pisat svoju myslienku na min. 3 riadky ja by som to dala na samostatny odstavec

autor
19. aug 2023

Ďakujem vám pekne.😊

lindous
19. aug 2023

Úplne kľudne môžeš odstavec uviesť takouto vlastnou všeobecnou vetou 🙂

autor
19. aug 2023

@lindous A teda nebude to vobec prekazat, ze ta moja „vseobecna” veta, ktora bude uvadzacia k prerozpravanemu textu z clanku nie je v tom danom clanku?😶Ja sa hrozne bojim, ze to je akoby doplnenie niecoho, co ten autor neuviedol vo svojom texte, aj ked to nijak nemeni vyznam napisaneho, len spresnuje..🙈

domkakvet
19. aug 2023

@dadis presne tak ako pise dadis.

anavixy
19. aug 2023

To by vadilo keby to bola doslovna citacia, nie? Ked je to len parafraza a odcitujes zdroj, tak tam nema byt aky problem. Ved ta bakalarka zas nema byt len prepisana literatura, ty mas mat vlastne tu literaturu nastudovanu a na zaklade nadobudnutych vedomosti pisat teoriu 🫣😀 zalezi samozrejme od temy aj od odboru, mne napr robilo celkom problem vsade pisat zdroje, ked to mnohokrat boli prave moje myslienky nadobudnute studiom (co zas pri nejakych technickych a fyzikalnych temach az tak nejde podla mna) a netusila som odkial to konkretne mam, ale staci parafrazovat nieco z knizky a tada, novy zdroj… 🙈

valiant
19. aug 2023

Neviem kedy mas odovzdat pracu. Ak standarne v aprili buduci rok, tak mas este vela casu. Asi pises teraz, lebo mas vela casu akurat teraz. Velmi sa ale upinas na finalnu textaciu. Texty budes este vela krat prerabat, postupne budes doplnat.
Neupinaj sa na finalne znenie, pis postupne, oznacuj si texty parafrazovane, citovane a vlasne myslienky. Neskor urobis finalne citovanie.
K pisaniu prace zvykne byt seminar. Mavaju ho denny aj externy studenti. Budes mat priestor na otazky.
Drzim palce.