Pomaturitné štúdium praktická sestra/vysoká škola ošetrovateľstvo

leo25
5. apr 2024

Ahojte
Chcela by som sa spýtať ci je možné študovať pomaturitné externé štúdium a aj vysokú školu ci to zákon dovoľuje ako to je poprosím rady od ludi co vedia alebo majú skúsenosti s kombinovaným studiom.
Vďaka

trema
5. apr 2024

naraz? urcite je to mozne, ale naco?

janka95
5. apr 2024

Načo si komplikuješ život? Keď ti stačí ísť na ošetrovateľstvo.

huxy
5. apr 2024

No podľa mojich info môžeš študovať ošetrovateľstvo na VŠ externe len ak už máš maturitu zo strednej zdravotnej, napr.v BB musíš byť už aj zamestnaná v zdravotníckom zariadení aspoň rok (neviem či aj inde majú takúto podmienku).

majka36912
5. apr 2024

Myslim, ze by to nemal byt problem, ak si to budes vediet casovo zladit, nemyslim, ze by bol zakon, ktory by to zakazoval. Co si pamatam, ak je to tvoja prva vysoka skola, ze predtym si nestudovala nieco ine, tam by si nemala mat doplatky na studium, ak teda hovorime o statnej univerzite. Ak chces ale osetrovatelstvo externe, tak tiez myslim, ze to ide iba ak mas strednu zdravotnicku za sebou a uz ako zdravotna sestra pracujes a tymto si len rozsirujes vzdelanie.
Na osetrovatelstve budete mat aj odbornu prax v nemocniciach, takze predpokladam, ze si prejdete vsetky aj praxou ako sanitar a zdrotnicky asistent atd. Ak uvazujes nad vzdelanim v odbore osetrovatelstva a nad dennym studiom, studium praktickej sestry ti bude asi zbytocne.

danniiee8
5. apr 2024

Ak chces ísť študovať VŠ musíš mať ukončené maturitné vzdelanie. Študovať oše aj PS naraz je hlúposť, zbytočne veľa učenia + praxe z oboch štúdií, obe sú časovo náročné. S VS ako (originál) sestra máš vyššie kompetencie, plat, možnosti zamestnania avšak aj viac povinnosti a zodpovednosti ako PS

domi2425
5. apr 2024

@leo25 ked pojdes na VS tak myslim ze iba Ruzomberok berie bez predosleho zdravotnickeho vzdelania, ak chces ist inde tak najskor si musis ukoncit nadstavbu ako prakticka sestra/zdrav. asistent a potom na VS

majka36912
5. apr 2024

@domi2425 Aj Slovenska zdravotnicka univerzita berie v BA berie bez zdravotnickeho vzdelania, ak pojde na dennu formu studia. Na externu beru len zdravotne sestry, ktore si to robia ako nadstavbove vzdelanie. Ja som tam robila skusky, ked som skoncila gympel, ale rozhodla som sa ist inou cestou nakoniec.

domi2425
5. apr 2024

@majka36912 denne ano, to asi kazda zdravotnicka skola ale to uz ozaj neviem aky by malo zmysel😄