Ahojte, chcela by som sa opýtať či niektorá z vás má pomaturitné štúdium tie 2 roky ako učiteľka v materskej škole? Či vás prijali aby požadovali aj VŠ? A kde ste študovali ak áno.
@viera77 presne túto školu som si pozerala, na ich stránke som našla toto:
Povinnou súčasťou štúdia je priebežná učebná prax - 90 hodín v materskej škole a 60 hodín v školskom klube detí a súvislá učebná prax - 15 dní v materskej škole a 10 dní v školskom klube detí.
Chcela by som sa opýtať či to opisujú 1 mesiac alebo za rok štúdia? Ako to mám chápať prosím vás?
@ema229 V 1. ročníku sme mali zameranie na MŠ. Dostatočne vopred (ideálne september-október) si v niektorej MŠ vybavíš priebežnú prax 60 hodín (15 dní po 6 hodín denne), kedy chodíš na základe spísanej a potvrdenej dohody s MŠ na túto prax, napr. 2x do týždňa - kedy to vyhovuje tebe a MŠ. Potom nasleduje súvislá prax - chodíš 15 dní vkuse počas prac. dní, vtedy si už budeš pripravovať aj vlastné VA (vzdelávacie aktivity) - priama práca s deťmi, ktoré si riadne odučíš. Netreba sa toho vôbec báť, tým sa hlavne učíš a tebe pridelená p. učiteľka ti bude určite veľmi nápomocná.
V 2. ročníku sme mali zameranie na ŠKD - tiež priebežná prax 60 hodín a súvislá prax 10 dní. Princíp ten istý ako počas praxe v MŠ, rozdiel len v tom, že na prax do MŠ v 1. ročníku chodíš doobeda a na prax do ŠKD v 2. ročníku poobede. Teda prax si je potrebné nejako zosúladiť potom aj v práci počas 2 rokov štúdia.
@ema229 Každý štvrtok od 14 hod. do cca 19 hod. Vyučuje sa 13 predmetov, každý predmet pred koncom 1. a 2. polroku končí písomným testom a potom klasika vysvedčenie. Tie testy sú ok, treba sa len učiť. Hrá sa na 2 hudobné nástroje - všetci flauta a na výber je klavír alebo gitara. Naozaj nič strašné, treba sa len priebežne pripravovať.
@ema229 Áno, minulý rok som skončila v BA na Bullovej. Požiadavkou k prijatiu bolo len úspešné absolvovanie talentových skúšok. Uchádzačky už pracujúce v MŠ/ZŠ mali pripočítaných +10 bodov k celkovému výsledku dosiahnutých bodov.