Ahojte, pisem na tablete, preto bez diakritiky 🙂
Mam skomcenu hotelovu akademiu ale zaujimalo by ma pomaturitne studium ( predskolska pedagogika ). Vcera ma znamy naplasil ze po novom uz nebudu uznavat dvojrocne studia ale bude sa vyzadovat vysoka skola. Dost ma to zaskocilo. Viete mi niektora poradit, co by bolo najlepsim riesenim. Mam dve male deti ale viem ze chcem pracovat s detmi. Bohuzial matematiku mam slabu, preto ma zaujima hlavne skolka. Ktora vysoka skola je "zvladnutelna" s dvomi malymi detmi. Dakujem pekne¡
@dominikagier ahoj, kde studujes¿
@kyra3 v Brezne - ale tiež som počula niečo takéto s VŠ - pokiaľ to bude pravda, preruším štúdium
Nad tým sa uvažuje už dlhšie, ale nebude to zo dňa na deň, tohto sa nebojte. Aj keby to schválili, určite bude nejaké prechodné obdobie, niekoľko rokov, kedy bude priestor si vzdelanie doplniť. A nie je ani reálne, aby sa hneď v septembri prihlásilo čo i len 1000 učiteliek MŠ na VŠ štúdium, ani VŠ takú kapacitu ani nemajú.
Ale ak dnes niekto uvažuje nad takýmto smerom, je praktickejšie ísť študovať na VŠ 3 roky a mať Bc., ako len si urobiť ďalší maturitu a byť 2 roky na strednej škole. A platovo je to tiež potom lepšie a aj viac možností.
@kyra3 noo toto by celkom zaujímalo aj mňa, keďže to momentálne študujem