Ahojte, je nejaký časový limit počas ktorého je potrebné nastúpiť na magisterské štúdium? Keď bakalárske je získané napr. 10 rokov dozadu. Je potrebné absolvovať celé štúdium odznova, alebo iba ten stupeň čo chýba?
Prípadne aj doktorát - do koľko rokov po Mgr. stupni je potrebné ho stihnúť?
Ďakujem.
@zuzuliennka1 zadarmo ma 1. studium, je jedno v akom veku
Kludne sa prihlas na 2. stupen, niekde beru bez prijimaciek, niekde prijimacky, na veku/case nezalezi
Do 26 rokov mas narok na studentske zlavy, dopravu, do 30 rokov pri dennom studiu za teba plati stat zdravotne poistenie
@trema aha ano, to som si poplietla s platenim zdravotneho poistenia
autorka: poistencom statu je student denneho alebo externeho studia do ziskania vš vzdelania druheho stupna (titul Ing., MUDr., Mgr. A pod.), najdlhsie vsak do veku 26 rokov.
student denneho studia, ktory este nedosiahol vš vzdelanie druheho stupna, moze byt poistencom statu do dovrsenia 30 rokov.
Ďakujem, som už starší študent, mám 32 len by som si rada doplnila vzdelanie keď sú deti už väčšie
ano je tam limit tusim po skonceni bakalara ak prerusis do 5r sa da pokracovat na mgr. i ak musim odznova. je to v skolskom zakone, ja tak studujem odznova bc
@kacena4 no to je nepríjemné 😀 dúfala som, že magisterské bude stačiť dokončiť
Ahoj.ja som ukoncila bc.2014 teraz 2021 som nastupila ma mgr dokoncit skolu.nieje potrebne ist od znova na bc.
@moni106 ďakujem a držím palce nech sa ti darí🙂
Tak možno že záleží od odboru? Neviem
Radšej sa spytaj na fakulte, nech nemusíš 2x to isté robiť
@moni106 na akej škole prosím Vás?
@simona2222222 umb banska bystrica
Ďakujem
nie je, akurat bc. stupen musis dat za tri roky, mgr. za dva ale rozostup medzi nimi je jedno..
akurat jedina vec tam este je - do 26r mas studium zadarmo, potom si ho platis (ak sa mylim, opravte ma niekto)