Pokračovanie na vysokej škole po vyhodení

4. júl 2023

Dobry den.
Chcem sa spytat, ci mate niekto skusenost s takouto situaciou, hlavne s tym, ako sa to riesilo.
Ide o to, ze ma minuly rok vyhodili z VS. Dovodom boli neurobene skusky, kde to kreditovo nevychadzalo na postup do dalsieho rocnika. Tento rok som bola znovu na prijimackach, prijali ma. Avsak, netusim zatial, ako to bude vyzerat. Do dalsieho rocnika nebudem moct ist, takze cely tento nadchadzajuci rok budem rocnik, ktory som skoncila, akurat si budem musiet dat pouznavag skusky a absolvovat tie neurobene? Neviete niekto? Dakujem.

januska12323
4. júl 2023

Odporúčam kontaktovať študijné oddelenie tvojej školy. Niekde uznávajú niekde nie.

lienka.7
4. júl 2023

@autorka 5 rokov dozadu sa dajú uznať vsetky skúšky, ktoré si absolvovala. Nepises, v ktorom to bolo ročníku, pokial v prvom, tak ti len uznajú skúšky a dorobis co mas nedorobene a pokracujes dalej. Ak si bola vo vyššom, tak žiadosť na dekana o prestup do vyššieho ročníka. Je to úplne bezne

anavixy
4. júl 2023

Ja by som to formulovala ze si “budes moct dat uznat”… mali by ti ich uznat, niekde uznavaju len s urcitymi znamkami, takze urcite kontaktuj studijne odd, kde ti povedia kde ako a dokedy mas poziadat o uznanie a dufaj, ze ti ich uznaju. No tie uznane predmety sa (netusim ci je to tak vsade) zvykne nezapocitavat do poctu kreditov potrebnych pre postup do dalsieho rocnika. Pokial ale tie neuspesne predmety nie su navazujuce- teda ich uspesne ukoncenie nie je podmienkou pre zapis inych predmetov, tak by si teoreticky mohla zacat, resp. pokracovat predmetmi z vyssich rocnikov a tie ostatne si len dorobit navyse. Musis si to zistit konkretne vo svojej skole.

basska_b
4. júl 2023

U nas uznavali, len ked bola znamka A, B, C... musis sa popytat. Kazdopadne to ber ako novy zaciatok a novu sancu, neflakaj prednasky, ukaz snahu

luliu
4. júl 2023

Skúšky sa dajú uznat, ale len tie lepšie spravené. Tie čo si mala na D a E bude treba spraviť znova

lindous
4. júl 2023

Záleží od vyučujúceho, v tomto prípade bude osnova sedieť, takže pôjde o známku ako už povedali baby vyššie, takže doplním, len že treba myslieť aj na to, že potrebuješ určitý počet aktívnych kreditov, z predmetov, ktoré reálne absolvuješ a nebudeš ich mať zapísané ako uznané.. Tie vieš nabrať z rôznych výberových predmetov, ale u nás to robili aj tak, že predmet si zapísali normálne a potom im vyučujúci len zapísal známku, teda nežiadali o oficiálne uznanie cez študijné, iba sa dohodli s vyučujúcim...

simca06022011
4. júl 2023

studijne oddelenie ti povie presne, nam uznali znamky a potom sa videlo kolko ostalo predmetov a skusok, zobrali sme dalsie z dalsieho rocnika ak sa dalo. Ale to bolo davno, cize neviem ci je to mozne, iank by sme nemali co dva semestre robit v podstate. A nam uznali vsetky znamky...

luliu
4. júl 2023

@lindous nezáleží na vyucujucom, toto ide mimo nás, rieši to študijné. Buď uznajú alebo nie.

lindous
4. júl 2023

@luliu no u nás sa na študijné dávaju všetky podklady, ale vyučujúci posudzuje či je dostatočná zhoda... Teda aspoň som pre školiteľku takto porovnávala osnovy, keď niekto prechádzal z inej uni a chcel si dať uznať jej predmet a ona sa ku tomu musela vyjadriť

luliu
4. júl 2023

@lindous ale to je niečo úplne iné. Ona ide na tu istu VS, z ktorej ju vyhodili

autor
4. júl 2023

Vyhodili ma v druhom rocniku. A dakujem, chcela som len ze ci ma niekto skusenosti tak vseobecne.. urcite kontaktujem studijne pre presne info.

lindous
4. júl 2023

Hej, píšem z v tomto prípade budú osnovy tie isté, ale predpokladala som na základe týchto skúseností, že aj tak to bude musieť odklepnúť vyučujúci /garant predmetu a nie len pani na študijnom 😅 ak nie,tak pardon, dozvedela som sa aj ja niečo nové, vďaka 😊pointa zostáva, záleží od známky...

maros313
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luliu
4. júl 2023

@maros313 ja na VŠ stále učím, ak je nutné predmet zopakovať kvôli pravidlám školy, nebudem ja do toho vstupovať, aby som si uľahčila prácu 😉

maros313
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luliu
4. júl 2023

@maros313 ona je ako nový študent prijatá na školu, lebo ju vyhodili, niektoré predmety jej môžu byť uznané. Ak je pravidlo školy uznať skúšky len do C a u mňa má E, nechápem prečo by som jej to ja mala uznať a zapísať jej E namiesto toho, aby si predmet zopakovala. O tom sa bavíme.....

maros313
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luliu
4. júl 2023

@maros313 nie je to štandardné, keďže väčšinou študenti, ktorých vyhodia Áčka nemajú..... A odpisovať mi už nemusíš 😉

maros313
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luliu
4. júl 2023

@maros313 stále platí, že o tom nerozhoduje pedagóg, ale prodekan cez študijné oddelenie. Ak chces, môžeme takto pokračovať donekonečna 😉

maros313
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luliu
4. júl 2023

@maros313 takže si to zhrňme, ty tvrdíš, že to kvantum študentov, ktoré každý rok vyhodia zo škôl a prihlásia sa znovu, chodia po jednom za pedagógom a ten im buď predmet uzná alebo nie.... Áno?

maros313
Odpoveď bola odstránená
Zobraz