Pokec po nemecky

ddanike
29. mar 2023

Ahojte, dostala som taký bláznivý nápad, či by si niekto nechcel občas pokecať online po nemecky. Som často v kontakte s nemčinou, ale iba písomne a viac-menej v jednej oblasti. Viem, že s hovorenou nemčinou by som už mala problém, tak by som si ju rada občas potrénovala. Určite sa nájde niekto, kto to má podobne a nemá s kým "sprechovať".
Predstavujem si to tak, že by sme si povedzme deň vopred dohodli nejakú tému (aby sme neboli úplne mimo) a o tej by sme sa potom porozprávali (môže to byť hocičo jednoduché, zaujímavá kniha, obľúbené miesto,...) Našiel by sa niekto? 🙂

stellarstar
29. mar 2023

@ddanike und worüber möchtest du jetzt reden?

ddanike
autor
29. mar 2023

ich meinte eher einen Videochat, zu zweit oder gerne auch in einer kleinen Gruppe

stellarstar
29. mar 2023

@ddanike na dann, viel Glück und viel Spaß 😉

kris_y
29. mar 2023

@ddanike Super nápad! Aj mne by sa zišiel taký pokec, ale po anglicky 😃

saxana000
29. mar 2023

A ja by som sa na to zo srandy mozno aj dala.nemcinu oprasujem.raz rocne na tyzden ked chodi brat so zenou na dovolenku k rodicom.prve dva dni hovorim ako Tarzan kym sa vykoktam.zajtra my mesto ist..ale po flasi borovicky v strede tyzdna uz to ide ovela lepsie 🤣

bessie12
29. mar 2023

@saxana000 po par poharikoch niecoho tvrdeho vela ludi vie rozpravat aj po "cinsky" 😂

ddanike
autor
29. mar 2023

@kris_y no, to by mi tiez nezaskodilo...

ddanike
autor
29. mar 2023

@saxana000 no ved kludne si predtym mozeme supnut nieco na guraz 😀

saxana000
29. mar 2023

@bessie12 a vies co je krasne?ze si vsetci rozumeju hoci kazdy brble po svojom .🤣🤣🤣

bessie12
29. mar 2023

@saxana000 presne 😂😂

danielinaa
29. mar 2023

Ono je to fajn, aj sa nieco naučíš, ale nikdy ti to neda to co rozhovor s ozajstnym Nemcom. Maloktory Nemec rozprava hochdeutsch, pouzivaju svoje prizvuky podla lokality a trochu trva, ked si zvyknes a zacnes im rozumiet, aj ked po nemecky rozpravas plynule. Ked pocuvas nemcinu cudzinca, cize slovaka ako ty, francuza, ...rozumies mu rovnako perfektne ako ucitelke nemciny v skole. Rozhovor s Nemcom je ale rozhovor s Nemcom. Alebo si pustaj nemecke stanice, tiez ti to vela da. A da sa tiez vela naucit citanim nemeckych knih, prípadne tlace. Ked sa prepnes do rezimu, ze zacnes v nemcine aj rozmyslat, to uz je velky pokrok.

danica2711
30. mar 2023

@ddanike presne tak ako ti píše danielinaa. Okrem toho, ak nemáš na konverzáciu Nemca, ale Slováka, musí to byť native speaker. Konverzácia dvoch ľudí v nedokonalej nemčine nepomôže, iba čo nachytáte jedna od druhej ešte aj ďalšie chyby. Ale zas, povedzme si pravdu, native speaker nemá potrebu s niekým (možno o pár úrovní nižšie) konverzovať po nemecky ZADARMO

ddanike
autor
30. mar 2023

@danielinaa
@danica2711 no jasné, že to nie je to isté, ako s native speakerom, to chápem. Aj to, že nemčina má milión dialektov, ale v tom mi ani rodený Nemec nepomôže, lebo tiež bude hovoriť iba jedným z nich 🙂 ja by som si skôr chcela potrénovať aktívne hovorenie, lebo sa mi zmenšuje slovná zásoba :( ale na to by som určite potrebovala parťáka, čo má aspoň level B2.
Tak som chcela aspoň skúsiť, či sa nájde rovnaký nadšenec...
btw. mala som obdobie, keď sa mi snívalo po nemecky, to bol hardcore :D

amdeis
31. mar 2023

Som B2

ddanike
autor
1. apr 2023

@amdeis super! Ja dufam, ze este tiez som 🙂 a mala by si chut na nieco take? Obcas si tu nemcinu prevetrat?

amdeis
1. apr 2023

@ddanike jasne. Mozme cez tyzden cez skype, ak chces.

ddanike
autor
1. apr 2023

@saxana000 takze plati, ze by si do toho isla? Pridava sa aj @amdeis

saxana000
1. apr 2023

@ddanike mam to dost napratane teraz ale napiste mi kedy.ak sa mi bude dat pridam sa.snad vam aj budem rozumiet nieco..🤣🤣🤣