Podať prihlášku a začať všetko inde?

3. máj 2022

Ahojte
Už na strednú som uvažovala ísť na technickú, kde ma aj prijali ale nakoniec som sa rozhodla pre gympel. Nebola som si istá a bolo to celkom ďaľeko od domova.
Gympel som vychodila a našla som si prácu , ktorá momentálne stačí ale plánujem ju časom zmeniť. Avšak stále mám pocit, že mi niečo chýba. Chcela by som sa posunúť ale neviem akým smerom.
Ide o to, že som začala uvažovať nad tým, že si podám prihlášku na VŠ. Je však úplne inde takže by som musela poriešiť nejaké bývanie tam , buď internát alebo skupina študentov. Nájsť si novú prácu/brigádu pri škole a začať všetko tzv.od znova. Momentálne mám i priateľa a pravdepodobne by nato doplatil náš vzťah. Uvažovala som aj nad tým, že zmeniť prácu - čo som plánovala tak či tak - a ísť do iného mesta (kde máme viac možností) spoločne. Ešte nebývame spolu ale už plánujeme pomaly ísť do spoločného a usadiť sa. Mohli by sme ísť do toho mesta kde mám VŠ ale to je veľmi ďaľeko preňho.
Čo by ste si vybrali? Akým smerom sa posunúť?

evica17
3. máj 2022

Nechces ist externe ?

evica17
3. máj 2022

Ale urcite ak chces, sla by som studovat.

autor
3. máj 2022

Na ten odbor sa externe nedá bohužiaľ

evica17
3. máj 2022

Ja osobne by som sla potom studovat denne, byt na intraku
Ak sa lubite s partnerom, tak to vydrzi, budes chodit domov na vikendy alebo on sa prestahuje. A ak.nie tak si najdws niekoho.ineho
Raz to budes lutovat ze si.nesla. A ak sa aj rozides s priatelom, o.to viac
A s detmi sa studuje ooovela tazsie ako ked si este alobodna

laucia
3. máj 2022

urcite chod...ak bude ochotny ist s tebou okay, ak nie...tak to preveri vas vztah. Ja s uz manzelom fungujeme 4 roky s tym ze pracujem v zahranici a chodim na vikendy domov...vsetko sa da a nemame vobec problem s tym...ved to nie je navzdy. Nas vztah to urcite nijak neoslabilo...skor naopak, sme si vzacnejsi 🙂

judar
3. máj 2022

Ked mas pocit ze ti nieco chyba tak to nemusi byt zrovna titul z VS...VS nieje vsetko, nezaruci ti tiez nic stabilneho ....lebo potom zas prides do stadia ze uz mas VS za sebou a potom co?...budes chcet niekde pracovat v obore a nezoberu ta lebo zas nemas prax....hromada ludi radsej pracuje a robia si rozne kurzy, kedze kurzy su momentalne dost v rozmachu

derdia
3. máj 2022

Samozrejem ze chod studovat, mozno tobude zniet ako klise, ale ak mate byt spolu, tak budete... Aknie otvoria sa tinove obzory a nove moznosti... Mozno nieco uzasne dokonale... Nezahod sancu... Simlada... Ja este raz tak studujemnieco coby som zarobila ovela viac ako teraz.... 😄😄🙏

lenkaspalka
3. máj 2022

Určite choď študovať, teraz možno prácu máš, ale za pár rokov možno budeš hľadať a s ukončeným vzdelaním na gymnáziu ťa pomaly nik nezamestná, nemáš ani remeslo ani VŠ, potom sa ti už bude študovať horšie. Popri VŠ sa dá aj pracovať, záleží podľa toho, koľko budeš mať predmetov. Vzťah buď vydrží, alebo nevydrží. Určite si však dorob vzdelanie kým si mladá a nemáte s priateľom ešte spoločné bývanie, deti a pod... Navyše ak je tvoj partner normálny, tak ťa podporí, aby si šla študovať.