Pobyt - Erasmus

jakub333
17. jan 2022

Ahojte,
Aký máte názor na to, či by 2 a pól ročný vzťah vydržal odlúčenie na celý zimný semester..ja svojej priateľke verím aj jej v tom držím palce, pretože to bol jej sen od malička ale zároveň sa hrozne bojím veď viete ako to býva…Neviem či by sme sme to zvládli..nemáte niekto podobnú skúsenosť? Ďakujem.

dskjhfdlkdjhl
17. jan 2022

@jakub333 semester zase az tak dlho netrva, pri dnesnych moznostiach spojenia mozete byt v celkom dobrom kontakte, kedysi to bolo ovela narocnejsie a prezit sa to dalo. Zalezi od toho, aky ten vztah je.

jakub333
autor
17. jan 2022

@dskjhfdlkdjhl vzťah mal teraz jednú veľkú trhlinu kedy sme išli od seba, kvôli pár nezhodám ale všetko sme napravili a poučili sa z vlastných chýb..po 3 dňoch sme to nevydržali a vrátili sa k sebe naspäť.

dskjhfdlkdjhl
17. jan 2022

@jakub333 To, ci ten tvoj vztah vydrzi, to ti nikto nevie napisat, aj keby si akekolvek podrobnosti napisal. Jedine, co je iste, je to, ze to odlucenie vztah preveri.

jakub333
autor
17. jan 2022

@dskjhfdlkdjhl jasné, rozumiem..ja som hlavne chcel vedieť či nemá niekto podobnú skúsenosť a ako takéto odlúčenie od seba zvládnuť. Určite by som tak 2-3 chcel letieť za ňou aspoň na 5 dni😊

dskjhfdlkdjhl
17. jan 2022

@jakub333 ved preto som odpisala, ze taku skusenost mam, ale z cias, ked sa este narocnejsie dalo takto na dialku skontaktovat a vydrzat sa to dalo a ani lietat sme neboli nuteni tak casto-budu v zivote aj narocnejsie prekazky, toto je nic.

lienka.7
17. jan 2022

@jakub333 osobne neuznávam vracanie sa k sebe, pokial bol rozchod. Mate byt natolko uvedomeli, ze sa mate vediet normalne porozprávať a veci si vydiskutovat a nie sa hned rozchádzat a schádzať...svedčí to o vašej nevyzretosti.

alexandra2468
17. jan 2022

Ja som bola 2 krat na erasme pocas vztahu. Vztah to prezil bez ujmy, sme manzelia uz.

jakub333
autor
17. jan 2022

@alexandra2468 aj prisiel za tebou, či ste boli len tak v kontakte?

ivuska_3
17. jan 2022

ja som bola na Erazme po polrocnom vztahu, rozisli sme a dodnes som za to vdacna, ale tieto nase pribehy absolutne nic nevypovedaju o vasom vztahu, ziadnu odpoved ani navod tu nedostanes, drzim palce, nech sa veci deju, tak ako je to pre vas oboch najlepsie. PS: to, ze chces za nou prist by mohla vnimat ako nejake kontrolovanie z tvojej strany, vola ta, aby si tam za nou prisiel?

jakub333
autor
17. jan 2022

@ivuska_3 áno, chce aby som za ňou prišiel a mali sme aj osobný kontakt😊malo by byť všetko fajn..snáď to nejak vydržíme a nikomu z nás nebude chýbať niečo iné

alexandra2468
17. jan 2022

@jakub333 prvy krat som bola dalej, to sme si spravili vylet a kazdy sme doleteli do destinacie na “pol ceste”. Takze pocas prveho erasmu sme sa stretli len raz, ale na konci erasmu sme obaja doleteli do Gdanska, spravili sme si vylet a isli spolu domov.
Druhy erasmus bol blizsie, takze to sme boli spolu casto.

guiseppinka
17. jan 2022

Bola som na erazme tiez, kedze vtedy pracoval, tak dosiel cez dusicky. Ved v polke septembra som tam sla, v novembri dosiel on a v decembri uz boli vianoce a sla som domov a s ucitelmi som mala dohodu, ze v januari dojdem len na par dni...

mamina0078
17. jan 2022

Myslím, žeby vydržal však môže on za tebou prísť niekedy aspoň na predĺžený víkend a v dnešnej dobe plnej sociálnych sietí nevidím v tom problém, kebyže ťa chce podvádzať/rozísť sa urobí to aj teraz a nečaká, kým odídeš na erazmus. Ja som bola dokonca 2 semestre a vzťah vydržal, rozišli sme sa až po ale mali sme iné problémy, ktoré s Erazmom nesúviseli