Platí sa za štúdium na vysokej škole?
Pekny den, mam 27 a nikdy som si nepodavala na vš, chcela by som ist teraz. Platim si cele 3 r bakalara a potom aj dalsie stupne alebo niečo preplati aj štat? Každy mi vravi inak
@melanta aj po 26 roku?
@melanta niektorí mi vravia že do 26 toto plati, po 26 rokoch sa plati vsetko uz.
@zmrzlinka2021 podľa mňa ak ide o prvú VŠ a denné štúdium, tak aj po 26.
@melanta a preplacaju celu vš? vsetky 3 stupne?
Autorka, ideš na denné štúdium?
@melanta denne by som išla pravdepodobne ano
@zmrzlinka2021 pozerala som to teraz na stránke ministerstva školstva a tam o veku nie je písané nič.
Áno, ak pôjdeš na denné štúdium na štátnej VŠ, neplatíš. Inak si to vieš nájsť na webe, nech sa páči.
https://www.minedu.sk/skolne-na-vysokych-skolac...
ale pozri si, či nabudeš platit zdravotné poistenie ? Stat za teba už asi nebude platit zdravotne poistenie
VS je zadarmo, nebudeš platiť nič.
Prve denne štúdium nebudes platit, mas narok na 3 roky bc studia zdarma a 2 roky ing/mgr studia zdarma (pripadne 6 rokov medicina). Do 30 rokov za teba stat plati zdravotne, potom si uz platis sama. Narok na studentske zlavy (bus, vlak) mas do 26 rokov
Ahojte, chcem Vás poprosiť o radu resp. informáciu ohľadom štúdia VŠ sv. Alžbety...prihlásila som sa na externú formu štúdia odb. sociálna práca. Láka ma aj odb. ošetrovateľstvo na tejto VŠ. Dali by sa študovať tieto dva odbory súčasne v externej forme? Je tu prosím niekto kto má skúsenosť ? Vopred ďakujem za každú radu 🙂

Ak študuješ svoju prvú VŠ a ideš na denné štúdium na štátnu VŠ, tak neplatíš nič. Ak ideš na externé štúdium, platíš každý semester.