Ahojte, len z čista zo zaujímavosti by ma zaujímalo, ze či by ste si dali napísať bakalárku alebo diplomovku niekym iným. Alebo si ju radšej sami vypracovali.
Samozrejme, ze sama. Naco potom studujes ked by ti to mal niekto iny napisat za teba?
Studovala som to, co ma bavilo a bavi stale, neviem naco by som si davala vypracovat diplomku niekomu druhemu.
Sama bolo by to pre mňa ponižujúce dať niekomu inému
Aj keď si nachvíľu odmyslím, že v mojom odbore by to nebolo možné, keďže väčšinu práce bude tvoriť experimentálna časť, ktorú si musím oddrieť v labáku a diskusia vlastných výsledkov, čo za mňa nedokáže napísať nikto iný... Stále by to bolo nekompromisné nie pre podvod...bez ohľadu na situáciu...bakalarku som odovzdávala pre nepriaznivú životnú situáciu v rodine v tom období na opravný termín, ale poctivo...okrem hanby a výčitiek, by som sa aj bála...
Ja si neviem predstaviť dať si prácu napísať niekym iným. Úprimne povediac ma rozčuľuje už len táto téma. Nevidím najmenší dôvod podvádzať v takej veci, ktorá má byť dôkazom spôsobilosti. Čo z tej školy má taký človek, ktorý ju neskončil čestne? Ako potom bude vykonávať svoju profesiu, keď si netrúfa napísať ani len záverečnú prácu? Ja som bola hrdá na seba, že som to zvládla, venovala som diplomovke (a príprave ne ňu) veľa mesiacov času a energie, a hoci som nakoniec nebola na 100% spokojná, zvládla som to sama, rovnako ako aj štátnice, a prispelo to k môjmu osobnostnému rozvoju a sebavedomiu. A myslím to vážne, nijaké kecy, prekonávaním prekážok človek rastie.
no vidíš a poniektorí našu politici s tým problém vôbec nemajú... a je ich dosť.
Zrovna včera Sulík v parlamente rozprával ako jeden z poslancov si dal prihlášku a o mesiac si už písal titul.... však čo sa bude trápiť chodením do školy...😉
Neviem prečo sú tu všetci takí citliví 😄 Osobne považujem písanie týchto prác za vyslovene zbytočnú záležitosť čo sa týka štúdia na vš. Diplomová alebo bakalárska práca nevypovedá absolútne nič o pripravenosti študenta alebo o jeho vedomostiach v danom obore. Podľa mňa sa na to kladie až príliš veľký dôraz. Zbytočnosť. Prežitok. Ja som si tieto veci riešila vždy sama lebo by som mala blbý pocit a hlavne som nikdy ani referáty na základnej škole nefalšovala a nie ešte na vš. Ale ak si s tým ok, si pracujúca, máš veľa povinností, máš vedomosti ale skrátka nie si človek na tieto veci alebo na tom visí tvoja budúcnosť tak si to zaplať. Robí to veľa ľudí len to málokto prizná.
@kkovacovak Velmi sa mylis, v zaverecnej praci ma student ukazat, co vsetko je schopny nastudovat, vytvorit, vymysliet a samozrejme ako je schopny svoje myslienky spisat-samozrejme, ak sa nebavime o takej VS, ktoru keby aj nemal, tak by to bolo uplne jedno, teda ktoru robi len kvoli par pismenkam pred menom, ale v podstate mu nic nedala-tam je naozaj uplne jedno, co odovzda a kto mu to pripravi.
Nikdy by som nedala svoju pracu napisat niekomu inemu, pretoze nikto iny by ju nenapisal tak dobre ako ja. V tomto som velky perfekcionista a ak by nieco nebolo podla mojich predstav, neskutocne by mi to prekazalo.
Ale pocas vysky, aj na strednej, som pisala inym prace za peniaze. Nie zaverecne, na to som cas nemala. Ale klasicke seminarky alebo slohy, tie som vyplula na pockanie.
Pisala som sama. Aj bakalarku, aj diplomku. Lahke to nebolo a uz som velakrat myslela, ze to vzdam. Ale nevzdala. Ked si ju napises sama, budes vediet co tam je a co ta to stalo. Ked prejdes budes na seba neskutocne hrda lebo budes vedirt, ze je to len tvoja zasluha. A mozno ta to nakopne ist dalej. Ved zvladla si bakalara, zvladnes aj dalsi stupen 😉 Otazka znie- ci chces dosiahnut nieco podvodom alebo mat pocit sama zo seba, ze si fakt dobra a dala si to. SAMA !!!
Všetko je podvod aj tvoja práca sweet anonym
Ďakujem za Vaše odpovede. Drvivá väčšina je proti s čím som stotoznena.. Ja som tiež za to aby si každý študent vypracoval takéto veci sám... Keď nie je toho schopný, nie je hoden ani výšky. Nechcem si nikým písať nič, nie som zástanca plagiátorstva, ale som si chcela spraviť malý prieskum, keďže počúvam z okolia a aj čítam kade tade tak ci sú ešte seriózni ľudia, ktorí to seriózne vypracujú sami 🙂
Nedala by som ale zo zaujimavosti som si na takych strankach co to ponukaju zadala dopyt na nacenenie - zaujimalo ma aka suma by to bola. A dostala som rovnake odpovede - nemaju nikoho kto by bol schopny taku pracu napisat 😂😂😂
Relativne specificky odbor, specificka tema, kde sa nedalo len "kopirovat" z inych prac, lebo teiria musela odrazat prakticku cast a dany vyskum este nikto nerobil 😄 literatura slabsie dostupna, zahranicna.
A v pohodicke som to zvladla, ved som to studovala.
Ale smejem sa ked niekto nie je schopny po rokoch studia napisat jednoduchu zaverecnu pracu v slovencine, ked ma k dispozicii plno zdrojov a podobnych prac.
Autorka: Myslim, ze nik by ti tu nenapisal, ze si dal/da spravit vysokoskolsku pracu. Tym padom tvoj prieskum v tejto oblasti je uplne zbytocny, lebo sa z neho nedozvies realne vysledky. A ku mne. Nie, nedala by som si napisat ani bakalarku ani diplomovku a ani som si ich nedala ked som studovala. Ad1 ma odbor bavil ad2 pracu som chcela obhajit viac ako habkanim pred komisiou ad3 som natolko vzdelana a inteligentna, ze prace som si vedela bez akychkolvek problemov napisat sama a obhajit tak, ze som dostala za obe cenu dekana.
Nie. Nikdy by som si nedala vypracovať záverečné práce. Ani by mi to nebolo treba. Bolo by to pod moju úroveň. Všetky záverečné práce mám vlastné, vlastný výskum, i v rámci seminárok som robila témy z praxe a spoločností/organizácií. Nemám len jednu výšku, končila som každé štúdium s vyznamenaním, od základky po výšku. Človek, ktorý chce takto odžubať štúdium a hlavne seba, je nepoctivý a klamár.
Ja som si pisala sama, ale boli spoluziacky, ktore si zaplatili a napisala im firma alebo ina fyzicka osoba, kazdy, nech si robi, ako chce, ja nemam pravo nikoho sudit.
Sama.
1. nie som neschopná, aby som si prácu nenapisala sama
2. nechcem klamať a podvádzať
3. som vzdelaná a mam naštudované čomu sa chcem venovať
4. hanbila by som sa ako pes, sama pred sebou