PhD štúdium

natmel
9. sep 2024

Ahojte dievčatá, nevedeli by ste mi niektorá poradiť ako ste to mali so zápisom na Phd a úradom práce? Po Mgr. som sa riadne zaevidovala na úrade a teraz po zápise na Phd som im poslala potvrdenie o štúdiu. Z úradu ma kontaktovali týždeň nato s tým, že je potrebné si uhradiť zdravotnú za celé leto. Dôvod mi nebol jasný ani zrozumiteľne vysvetlený, vraj ak som študentkou ďalej oni mi nemajú čo hradiť zdravotku cez leto.

selenka7
9. sep 2024

@natmel to je blbost, v lete si predsa studentka nebola a bola si riadne evidovana na urade prace.

blaazi
9. sep 2024

@natmel ides na interne studium hned po mgr? Ak.ide o.nadvazne pokracujuce studium, tak sa na Teba nevztahuje povinnost uhradzat zdravotku. Ja som pre istotu zasla aj do zdravotnej poistovne a doniesla im potvrdenie o zapise. Bolo to.v poriadku

blaazi
9. sep 2024

@natmel urad Ti asi za to odpovedal tak nezrozumitelne, lebo nebolo potrebne, aby si bola registrovana ako "uchadzac o zamestnanie", z pohladu statu Ti jednoducho nadvazuje studium a plati za Teba zdravotku stat.

natmel
autor
9. sep 2024

Áno išla som hned po mgr na denne phd, ale to už podľa zákona o soc. poistení nie je brané ako nadväzné štúdium. Napriek tomu nechápem prečo by som mala platiť, keď som v tom období bola riadne registrovaná na upsvare.

blaazi
9. sep 2024

@natmel odporucam kontaktovat zdravotnu poistovnu,kludne aj cez infolinku. Inak nemylis si, socialne (nemocenske) poistenie a zdravotne poistenie? Moze byt ze sa zakony nejako zmenili. V mojom pripade som to riesila v roku 2019.