Ahojte, vyštudovala som obchodnú akadémiu, momentálne mi končí materská a uvažujem, že pôjdem externe študovať učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo (stredná škola, pomaturitné štúdium).
Aká je podľa vás potom šanca zamestnať sa s takýmto, dá sa povedať, minimálnym vzdelaním? Bojím sa, že zahodím 2 roky štúdia a potom sa nebudem vedieť zamestnať v škôlke…
@timusenka222 ahoj, prosím ťa, na predškolskej pedagogike je aj matematika však?
Ano… ale nič zložité… teda aspoň mne sa nezdalo. Dalo sa to zvládnuť 🙂 neštudujte kvantovú fyziku ale matematiku, ktorú máš v jednoduchosti pretaviť v praxi deťom. Nerozumiem, veľa žien ju považuje za strašiaka… a chápem tomu, že nie kazd má matematické zmýšľanie (ani ja ho nemám), ale nebolo to nič, čo by sa nedalo zvládnuť 🙂
@timusenka222 dakujem za odpoved, mna velmi plasili s tou matikou. Mozem sa spytat kolko ste platili skolne. Samozrejme mozes do spravy ak nechces tu
@timusenka222 externé bc. sa študuje 4 roky, tiez to chcú skrátiť, ale bohvie kedy.
Malo by to byt už od tohto akademického roku…budú nové akreditácie 🙂 a ak nie, vždy je možnosť spojit ročníky 🙂 napr 3 a 4 v bakalárskom alebo 2 a 3 v mgr 🙂 ale ako hovorím, malo by to byt už od tohto septembra
Na škole, kde by som sa chcela prihlásiť ja, to už skrátili na 3 roky 🙂
Ja tiez uz dlhe roky uvažujem o štúdiu a nejak nebol vhodný cas ale stale ma zo láka..no a rovnako sa tohto bojim ze zahodim 2roky studia a neuplatnim sa..a vyhodim aj peniaze-pozerala som TT, BA /Bieloruska ,paneurópska..štúdium v nitre/elementárna pedagogika je vraj dost zabijak/prísni profaci a ja nejak nemam na toto uu asi nervy ked si zo clovek plati aby sa este aj po mne vozili pri praci a dieťati ..ale pride mi ze vš je lepsia.ja uz jednu mam.. a tak uvažujem co bude aj vzhladom na plat pre mna lepsie ci mi staci nadstavba alebo dalsia vš..
Ahoj… je to možnosť ale bolo ohľadom toho boom pár dni vzad. Zvažovalo sa, že podmienkou bude aspoň Bc. alebo ak aj ucitel má “len” nadstavbu, musí mat odučených min 9 rokov… zatiaľ je ticho, no boh vie, kedy to najbližšie vytiahnu.
Byt na tvojom mieste, išla by som už radšej do vysokej školy, aspoň Bc. Externe. Je to o 1 rok naviac, veľa mám to preferuje, študujú na externých formách týchto odborov prevažne tie. Bude to aj lepšie platovo vychádzať ako s nadstavbou.
Je síce pravda, že by si sa možno skôr zamestnala s nadstavbou (lacnejšia sila) ale mám vyššie spomínanú vs s 1. Stupňom a nik mi nedával pocítiť, že by som bola drahšia a uprednostnili iného… práve naopak… zohnať učiteľa a kvalitného, ktorý to robí a láskou, je veľmi náročné.
Drzim palce ❤️🙏🏻