Pedagogické minimum verzus pomaturitné štúdium pedagogiky na strednej škole

gggabikaa
5. apr 2022

Dobrý deň,

chcela by som sa spýtať, aký je rozdiel medzi tým, keď si spravím pedagogické minimum popri VŠ a pomaturitnym štúdiom na strednej pedagogickej škole?

Zvažujem obe možnosti a nechápem úplne, aký je medzi tým rozdiel a co sa mi viac oplatí. Rada by som učila v materskej škôlke.

Budem vďačná za vysvetlenie a všetky rady a odporúčania.

Ďakujem veľmi pekne za pomoc a prajem Vám pekný večer,

raszuz
5. apr 2022

@gggabikaa pomaturitné môžeš ísť do škôlky robiť, DPŠ je určené pre tých, ktorí nemajú skončené učiteľstvo a chceli by učiť, ale pozor, môžu učiť iba to, z čoho majú štátnicu. Ja mám skončenú pedagogiku, ale neučiteľský smer, a rozmýšlam, že si spravím pomaturitné na škôlku, a možno DPŠ a skúsim niekde na strednej pedagogickej učiť

euka210
6. apr 2022

@gggabikaa ked chces v skolke tak pomaturitne. Pedag.minimum je ked niekto chce ucit a je napr.Ing...fyziku, matiku,...

simik19
6. apr 2022

@gggabikaa keď si spravis nadstavbu, mozes byt ucitelka v MS alebo vychovavatelka v ZS. Ak si spravís vysku, ale iba bakalár, to je to isté ako nadstavba 2 roky na strednej. Ak chces v buducnosti ucit, musis si najskor spravit Bc.na VS a potom Mgr. 🙂

lubinkaborka
11. apr 2022

Ahojte, je tu niekto kto plánuje študovať pomaturitne štúdium v Lučenci učiteľstvo a vychovávateľstvo? Ja rozmýšľa o tom len tie prijímačky odradzajú,😞

nadej1111
17. aug 2023

@gggabikaa ahoj,ako si sa nakoniec rozhodla?Lebo ja mám v tom chaos...mám strednú s maturitou a chcela by som pracovať ako asistent učiteľa a netuším čo studovat