Pedagogické minimum niekoľko rokov po vysokej

bianca11
9. máj 2022

Ahojte. Prosím Vás, kto si robil pedagogické minimum niekoľko rokov po VS? Dá sa to zvládnuť aj s deťmi? Dakujem

emm_i
9. máj 2022

Podľa toho, na ktoré predmety sa chceš špecializovať. Jazyky ani prírodné vedy rozhodne ľahké štúdium nie je.
Byť učiteľom je krásna, ale náročná práca. Udivuje ma, ako si ženy len tak z recesie urobia odrazu pedag. minimum, lebo ZRAZU chcú učiť. A potom to aj tak vyzerá v školstve... 🙂 To je akoby si lekár náhle urobil len 2 roky štúdia (miesto 6, alebo architekt a pod.) Prepáčte, že som úprimná.
Opravujem, čo sa týka pedagogiky k predmetom k už vyštudovanej VŠ, aj tá je celkom náročná + psychológia a pod. Záleží aj od univerzity.

augustinka666
9. máj 2022

Ja mam 4 papagáje a pohodka lavou zadnou

euka210
9. máj 2022

@emm_i ale kdeby...pedagogika, psychologia, didaktika a pod.boli na studiu to najlahsie. Odborne predmety boli ovela tazsie.
Skola Ta nauci len teoriu ako ucit, pocet rokov od toho az tak nezavisi, skor je to dar. Sama mam ucitelstvo, ale neucim, mam respekt pred dnesnymi ucitelmi ake deti musia zvladat ucit.

euka210
9. máj 2022

@bianca11 da sa, poznam vela mamiciek v okoli co si robia ci minimum, ci inu vysku externe pri detoch. Je to narocne, musi niekto strazit deti, po nociach ucenie, ale da sa to urcite ked mas motivaciu.

pininka1
10. máj 2022

Da, ja mam tri kusy a dala som rozsirujuce studium spec ped co bolo o dost narocnejsie

bianca11
autor
10. máj 2022

@emm_i ja mám ukončenú výšku a vyštudovala som jazyk. Viem čo je to drina. Vedieť všetko od gramatiky cez umenie, dejiny, film, preklad, tlmočenie. Len tlmočiť nemám komu, prekladať môžem iba tak nohu cez nohu. Tam by to trvalo roky kým, by som získala pečiatku. Viem ako to tam funguje. A učiť kvôli tomu minimu nemôžem. My sme tie predmety nemali. Len po výške prešlo už pár rokov a stále rozmýšľam, že by som si niečo dorobila. Som stále doma, lebo syn má hendikep a už by som chcela normálne medzi ľudí. Trochu sa začleniť...
@euka210 presne, chcela by som to externé. Celý čas som doma. Nepracujem. Čiže času na štúdium by bolo trochu aj doobeda.

euka210
10. máj 2022

@bianca11 ked mas jazyk, tak to je dobre, to stale chcu na skolach, s matikou a fyzikou rovnako, pedag.minimum je tusim 2r. Ked si dala jazyk, tak toto das lavou zadnou.

bianca11
autor
10. máj 2022

@euka210 ak vidím čo sa deje vo svete, pochybujem že niekto bude chcieť rustinara🤣 áno je to na dva roky ak to je externe. Len mám rešpekt pred psychológiou, pedagogikou a hlavne rešpekt, pred tým, že som dlho nesedela za knihami...
@augustinka666 aké veľké sú detičky? Dalo sa to zvládnuť aj na skúškach/statniciach? Či ste si povedali nikdy viac?
@pininka1

pininka1
10. máj 2022

@bianca11 ststnice sa dali aj ked sa ozaj trebalo vela ucit a praca bola ako druha diplomovka, co za dva roky bolo dost narocne.