Pedagogické minimum - možnosť uplatnenia

26. feb 2024

Dobrý deň. Chcela by som radu ohľadom možností uplatnenia sa v školstve od niekoho, kto ovláda zákon o pedagogickým zamestnancoch, prípadne má prax, skúsenosti, ako to funguje v danej sfére. Čiže otázka smerovaná na personalistov, ekonómov, prípadne riaditeľov v školstve. Zaujímalo by ma aké predmety by som mohla vyučovať, pokiaľ mám vyštudovanú napr. chémiu, plus pedagogické minimum. Či môžem reagovať na ponuky vyučovania aj iných predmetov, alebo len chémie ? Vopred ďakujem za odpoveď.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
domkakvet
26. feb 2024

@stvura prijat ju moze len na chemiu, ked ze ma iba ti vystudovanu.

katie253
26. feb 2024

Myslím, ze to platí na predmety, z ktorých si robila štátnice.

katie253
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katie253
26. feb 2024

zavolaj si na Žilinsku univerzitu, oni robia pedagogické minimum, tam ti povedia správne informácie, že ako to je.

petronelag
26. feb 2024

Môže učiť tie predmety, z ktorých má štátnice z VŠ (napr. chémia, ak má tak aj angličtina).

autor
26. feb 2024

@petronelag z AJ nemam statnicu, len certifikat z kurzu z Anglicka a aj napriek tomu ma oslovili ucit Anglictinu... takze nerozumiem potom, ako to teda je 🤷‍♀️

autor
26. feb 2024

@petronelag ...preto som pisala, ze by som chcela radu od niekoho, kto to realne aj v praxi riesi... personalista skoly, skolsky ekonom, riaditel skoly... lebo poznam par zien, co ucia aj predmety na kt. statnicu nemaju...

kacena4
26. feb 2024

ahojko mozes ucit anj ak si trufas, ale v zakone je podmienka ze do 2r. si musis dorobit skolu toho co ucis neodborne. t.j. u teba anj. za mna najlepsie by bolo keby ti dali ucir chemiu a dorovnali ti uvazok anj. ale po 2r ti musia zrudit uvazok na anj ak si nedorobis skolu

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz