Dobrý deň. Chcela by som radu ohľadom možností uplatnenia sa v školstve od niekoho, kto ovláda zákon o pedagogickým zamestnancoch, prípadne má prax, skúsenosti, ako to funguje v danej sfére. Čiže otázka smerovaná na personalistov, ekonómov, prípadne riaditeľov v školstve. Zaujímalo by ma aké predmety by som mohla vyučovať, pokiaľ mám vyštudovanú napr. chémiu, plus pedagogické minimum. Či môžem reagovať na ponuky vyučovania aj iných predmetov, alebo len chémie ? Vopred ďakujem za odpoveď.
Myslím, ze to platí na predmety, z ktorých si robila štátnice.
zavolaj si na Žilinsku univerzitu, oni robia pedagogické minimum, tam ti povedia správne informácie, že ako to je.
Môže učiť tie predmety, z ktorých má štátnice z VŠ (napr. chémia, ak má tak aj angličtina).
@petronelag z AJ nemam statnicu, len certifikat z kurzu z Anglicka a aj napriek tomu ma oslovili ucit Anglictinu... takze nerozumiem potom, ako to teda je 🤷♀️
@petronelag ...preto som pisala, ze by som chcela radu od niekoho, kto to realne aj v praxi riesi... personalista skoly, skolsky ekonom, riaditel skoly... lebo poznam par zien, co ucia aj predmety na kt. statnicu nemaju...
ahojko mozes ucit anj ak si trufas, ale v zakone je podmienka ze do 2r. si musis dorobit skolu toho co ucis neodborne. t.j. u teba anj. za mna najlepsie by bolo keby ti dali ucir chemiu a dorovnali ti uvazok anj. ale po 2r ti musia zrudit uvazok na anj ak si nedorobis skolu