Ahojte, potrebovala by som od vás radu.Chcela by som na jar podať prihlášku, urobiť si pedagogické minimum v Leviciach.Ak máte konkrétne skúsenosti v akej oblasti sa uplatním s ped.minimom a na čo potrebujem už VŠ.lebo prakticky ešte neviem,či chcem ísť robiť do MŠ/či chcem ísť robiť asistenta..trošku mi poraďte v rozhodovaní.
Lebo už som počula aj také,že ped.minimum je už nanič a aj tak už vyžadujú dorobenie si VŠ.
Poraďte ,ak máte skúsenosť
Ďakujem a pekný sviatok nam ženám ☺️
Ak nemáš VŠ, tak minimum ti je nanič. Nie je to náhrada vysokej školy, môžeš s ním učiť predmety, z ktorých máš štátnu skúšku.
Aha , tak ste ma vyviedli z omylu.ja VŠ nemám.tak jedine už len cesta VŠ mi ostáva
Ak by som chcela robiť asistenta pre dieťatko v MŠ, s nejakym hendikepom.tam tiež musím mať VŠ?
Kvalifikacne poziadavky na pedagogickeho asistenta su specifikovane vo vyhlaske:
Vyhláška MŠ SR č. 437/2009 Z. z.
Časť XVII. Pedagogický asistent
Kvalifikačné predpoklady
A. Vysokoškolské vzdelanie prvého stupňa
1. v študijnom programe v študijnom odbore predškolská a elementárna pedagogika
2. v študijnom programe v študijnom odbore učiteľstvo akademických predmetov, učiteľstvo profesijných predmetov a učiteľstvo umelecko-výchovných a výchovných predmetov
3. v študijnom programe v študijnom odbore pedagogika
4. v študijnom programe špeciálna pedagogika učiteľský, vychovávateľský alebo neučiteľský smer
5. v študijnom programe zameranom na vychovávateľstvo
6. v neučiteľských študijných programoch a doplnenie pedagogickej spôsobilosti
D. Úplné stredné odborné vzdelanie
1. v odbore vzdelávania zameraného na učiteľstvo a vychovávateľstvo
2. úplné stredné vzdelanie a doplnenie pedagogickej spôsobilosti
3. úplné stredné vzdelanie a špecializačné kvalifikačné štúdium asistentov učiteľa v metodicko-pedagogickom centre skončené do 31. augusta 2010
Baby ,takže som to naštudovala a vôbec sa nejedná o ped.minimum ,ale o učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo
Je to stredná odborná škola pedagogická.v Leviciach . Ďakujem za váš čas 🤷😁 trúbka som
@brna1989 Pedagogicke minimum sluzi na to aby si mohla ucit predmety, z ktorych mas urobena statnicu. Je to akoby "doplnok" k vysokolskemu studiu nepedagogickeho smeru.
Takze uplatnenie zalezi na tom aku VS mas vystudovanu a z akych predmetov mas statnicu. Takze zakladna skola, stredna odborna skola, gymnazium...
Napr. ak mas vystudovanu ekonomiu a dorobis si pedagogicke minimum, tak mozes vyucovat ekonomicke predmety. Ak mas vystudovanu veterinu, mozes ucit biologiu, chemiu.