Dobry den, chcem sa spytat, ci si niekto z vas aktualne nahodou nerobi pedagogicke minimum? Na strednom Slovensku? Neviem sa vyznat v informaciach na nete. Budem vdacna za kazdu info.. kde, kolko to trva, stoji a podobne.. dakujem
ahoj, ja si robím online na DTI, trvá to dva roky a 600€ za rok platím
@michaela412 prosím viac info. Čo znamená DTI?
@andy48 Dubnický technický inštitút
https://www.dti.sk/
@michaela282828 ja práve robím v Žiline. Trvá to 2 roky a jeden semester stojí 300 eur.
@terry658 a ako casto do tyzdna byva vyucba? Skor vikendy?
@michaela282828 doplnujuce pedagogicke studium si mozes urobit napriklad cez Univerzitu mateja bela - celozivitne vzdelavanie, 3 semestre, najblizsie od septembra, cena 380 za semester, v studiu treba absolvovat prax a napisat zaverecnu pracu.
da sa este robit cez metodicko pedagogicke centrum, po novom Nivam, momentalne nemaju vypisany termin, iba niekedy v maji v nitre. cena je 190 za cele. rozsah cca o 10 hodin menej nez umb.
@michaela412 a to bola možnosť, či tam je externé ako online štúdium? ako často máte online a ako dlho? ako sa rieši prax? ďakujem
@michaela282828 každú sobotu
DPŠ som si urobila na UNIZA. Semester 300 Eur.
@heln
Dakujem
@nikamia8316 zatial som v druhom semestri, prax bude asi na nejakej škole, ktorú si vyberieme, oni zatiaľ od covidu majú všetko online, ale predtým mali u nás v LC pobočku a chodilo sa riadne do školy. Prednášky máme väčšinou v sobotu, ale sem tam boli aj v piatok. Píšeme veľa semináriek a sem tam máme skúšku online
@michaela412 a prosím ťa koľko trvajú tie prednášky? celú sobotu? či len pár hodín?
@nikamia8316 najdlhšiu sme mali zatiaľ 3 hodiny, za mesiac máme tak dve prednášky, nie je to nič vážne
aj EUBA robí DPŠ, dokonca aj externe, treba mať ukončené VŠ vzdelanie druhého stupňa.
@michaela412 dakujem🙂a je to z tohto institutu normalne uznavane? Nie je potom problem sa zamestnat?
@heln @andreakotesova
A vlastne je to tak, ze ked si spravim 3 semestre dpš, budem moct ucit predmety, z ktorych som statnicovala? Mam vystudovanu fakultu socialno- ekonom vztahov, ludske zdroje a personalny manazment a statnicu z ekonomie. Vychovavatel a asistent su studia zvlast?
@michaela282828 normálne uznávané
@michaela412 super, dakujem. A teda studium je riesene online? Ci to len pocas korony tal bolo. Lebo je to super, ak clovek nemusi cestovat
@michaela282828 zatiaľ stále je to online, neviem ako to bude na budúci rok, skúste tam napísať na štúdijné
@korinecka s DPŠ nemôžeš učiť na ZŠ.
@korinecka s DPŠ môžeš učiť na SŠ. Aby si učila na ZŠ, musíš si urobiť VŠ pedagogickú. Max. môžeš robiť kvalifikovaného asistenta, ked máš DPŠ.
@korinecka https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2... príloha č. 1
@michaela412 ahoj, chcem sa spýtať, čítala som že robí pedagog.minimum na DTI. Študuješ externe, online? Mala by som nejaké otázky, ak je to možné 🙂 a mohla by som ti napísať. Dakujem
@michaela412 mozem viac info? Dakujem
@tanickapr trvá to dva roky, celé je to online. Prednášky sú online, potom sú skúšky. Každý predmet má svoje pravidlá na skúšku, niekomu stačí seminárka, ďalší chce online test. Nič ťažké. na konci sa píše záverečná práca - tipu bakalárska práca a teraz čakám na záverečné skúšky, to ešte neviem ako bude prebiehať
@alexis81
@michaela412 prosím ťa, a tie záverečné skúšky to je niečo ako štátnice? Klasika pred komisiou, otázky si ťaháš a odpovedáš?
@alexis81 to ešte práve že neviem, ale ževraj nič hrozné
@michaela282828 dá sa spraviť napríklad v RK na Katolíckej univerzite, trvá to dva roky a cena okolo 800 eur za rok.