Ahojte, mám na vás otázočku. Mam vyštudovanú matematiku (neucitelsky odbor) a rozmýšľam, že by som si spravila pedagogické minimum, ale nie som si ista, či sa mi to oplatí. Keďže štátnice mam z matematiky, tak ak to správne chápem, mohla by som vyučovať iba tento jeden predmet? Dala by sa s tým nájsť práca? Dá sa potom pripadne nejako doplniť vzdelanie na ďalšie predmety? Ďakujem za rady.
Ja si teraz robím DPŠ, nie že by som mala učiteľské plány, skôr sa chcem ďalej vzdelávať 😊 a učiť môžem všetky ekonomické predmety
@barciatko11 Urobíš si DPŠ a vyučovať môžeš len matematiku ako kvalifikovaná. Prácu nájdeš, nás matikárov je málo.
A potom doštudovať fyziku ako rozširujúce štúdium a máš parádnu kombináciu. Hlavne žiadne humanitné a ekonomické predmety. Toho je dosť. Treba technické zameranie všade.
ako pise zuzanocka ak chces ucit matiku staci ti dostudovst ped. minimum (inak matikarovbje tak zalostne malo ze ta vezmu ucit uz aj pocas studia) a zvysne hodiny ti doplnia inymi predmetmi, napr. vychovami ale kludne mozes mat na vacsej skole aj plny uvazok na matiku. je to individualne.
@stvura Zaujímavé, mne chodia každú chvíľu nejaké ponuky s matikou. A máš aj nejakú prax?
@barciatko11 jasne, ze mozes ucit a pracu ako matematik najdes velmi rychlo, kedze matematikarov je velmi malo .............. u nas v skole ucia matematikarky na plny uvazok len matiku
S minimom môžeš ešte učiť v škôlke ale plat bude nižší ako pri bc predškolskej