Ahojte pridám sa do diskusie k tejto téme tiež by som chcela robiť asistenta v škole ale nemám potrebné vzdelanie strednú mám ukončenú dopravnú s maturitou a teraz by som si chcela dorobiť to 2 ročne štúdium na asistenta ale neviem kde je to najlepšie môžete mi poradiť?
@snezienkaaa82 ahoj a kde sa to študuje lebo ja som pozerala aj TN aj ZA a všade chceli bodonmna aby som mala aspoň Bc .
@elenka27 Banská Bystrica, Nitra, Trnava, neeviem, či aj ruzomberok
@elenka27 to sú vš
@elenka27 ak myslime to iste ze pedagogixke minymum cize doplňujuce pedagogické šrudium tak to ti viem presne povedat lebo aktualne som v 2 rocniku. Ak chces DPŠ musiš mat ukončeny 2 stupen VŠ... prvý rok na DPŠ je zakladny modul a druhy rok ai vyberaš buď uciteĺ, asiatent alebo vychovavateľ....
@elenka27 nemusis. Tu mas kvalifikacne predpoklady, pozri odiel B https://www.epi.sk/disk/zz/file/2020/2020c000z0... Ja osobne by som sice isla skor do VS, ale ak nechces nie je to podmienka na to, aby si mohla robit pedagogickeho asistenta.
@elenka27 a este k tomuto: Ak mas VS pedagogicku a npr. predskolska a elementarna pedagogika, tak mas pedagogicke vzdelanie (ucitelsky smer) v tomto pripade DPS robit nemusis a si plne kvalifikovana na poziciu asistent uz pri Bc. Ak by si robila na pedagogickej fakulte odbor socialna praca, tak si to DPS spravit musis. DPS nema zameranie asistent, je to len DPS, aby si mala pedagogicku kvalifikaciu.
@makova333 ahoj práveže nemám ani strednú školu pedagogickú mám skončenú strednú školu dopravnú s maturitou a chcela by som robiť asistenta v škole preto si zisťujem informácie okolo toho ale asi si budem musieť začať robiť tu VS pedagogickú je to taká istota aj do budúcna teraz sa tie zákony menia stále
@makova333 áno, presne tak, ja mam zas tu dvojročnú nadstavbu pre vychovavatelstvo a MŠ, no ešte si xem urobiť externé vš, aspoň Bc. Nevieš ako je to v Ružomberku?
@snezienkaaa82 a kde si si robila tu nadstavbu dvojročnú
@snezienkaaa82 v Ružomberku neviem ako to je tam to nepoznám vôbec
@elenka27 v Čadci, kopec seminárom, kupec učenia, no dalo sa zvládnuť. Ale ak nad tým uvažuje s, chod radšej stráviť čas na vš, tam máš aspoň Bc titul.
@snezienkaaa82 dobrý deň ak nevadí pripojím sa sem aj ja 🙂 tak ak by som chcela robiť asistentku, ale nemám strednú školu pedagogickú, je potrebné ísť na VŠ?
@lenka00789 ak nemáš, strednú pedagogickú, stačí ti prvý, stupeň vš, pedagogický smer. Denne 3 roky, externé 4 roky
@lenka00789 ale neviem ci stačí stredná pedagogická na asistenta, to si zisti
@snezienkaaa82 ďakujem takže iná možnosť není len vš áno?
@snezienkaaa82 V Čadci? A ako sa volá tá škola skúsim sa nato opýtať
Baby, ved citajte bud pomaturitne studium na Strednej pedagogickej skole, trva dva roky alebo VŠ aspon prvy stupen - pedagogicky smer.
@lenka00789
@elenka27
@snezienkaaa82 staci davala som sem vyssie link na kvalifikacne predpoklady na danu pracu.
@makova333 vdaka
@snezienkaaa82 no len asi tam bude 9latoca trieda 5.....
@elenka27 stredná odbor ba škola pedagogická je to teraz myslim
@elenka27 pozri tu mas Trencin: https://pasatn.edupage.org/text16/ a tot mas Zilinu: https://sospgca.edupage.org/text/?text=text/tex...
@elenka27 skúšky boli v pohode, výtvarná, telesná a veeeelka výhoda je hrat na hudobný nástroj a spev
@elenka27 no 2 ročne na asistenta neviem ci existuje.
Existuje 2 ročne nadstavbove studium učiteľstvo mš a vychovavatelstvo.
Potom vš pedagogika a vychovavatelstvo