Pedagogická fakulta UK v Bratislave

intox
13. okt 2021

Zdravím, mám otázku. Rozmýšľam o štúdiu na pedagogickej fakulte UK v Bratislave (katedra anglického jazyka) a vôbec neviem čo a ako. Nemám o tom vôbec žiaden prehľad. Neviem či sa robia talentové prijímacie skúšky alebo nie. Či sa platí školné alebo nie.
Či je nejako vopred daný rozvrh hodín. Ak tam niekto študoval alebo má nejaké skúsenosti budem rád za každú radu.

sisa_s
13. okt 2021

@intox a prestudovala si stranku? Ved tam urcite su zverejnene podmienky prijatia, skolne sa na dennom studiu neplati

mgr_lucia
14. okt 2021

@intox Ak pokračuješ na VŠ priamo po maturite, tak školné neplatíš - denné štúdium (samozrejme okrem prihlášky 60€ a poplatku za isic 3/13€). Ak prekročíš štandardnú dĺžku štúdia z rôznych dôvod, tak sa platí školné (záleží od katedry).
Talentovky sa myslím, že robia ale viac sa dozvieš na stránke.
Čo sa rozvrhu týka.. Ja som študovala Špecku a tam nám rozvrh priamo zostavila koordinátora pre tvorbu rozvrhov (aby sedeli miestnosti a nebol zmätok). Našou úlohou už len bolo zapísať si predmety do zapísaného listu, následne ich prihlásiť na rozvrh. Ak boli predmety delené, tak si si vybral skupinu ktorú chceš (vždy sa jedná o čas a kapacitu), prípadne si Vás už zadelili a podľa toho robíš rozvrh.

https://www.fedu.uniba.sk/sucasti/katedry/kated...

makova333
14. okt 2021

@intox info k prijmaciemu konaniu na nasledujuci sk.rok bude zverejnena na stranke v novembri. Tak musis chvilu pockat.

intox
autor
14. okt 2021

@mgr_lucia Ďakujem za odpoveď. Mám už po maturite, maturoval som minulý školský rok takže neviem ako to je teraz keď by som chcel ísť rok po maturite

makova333
14. okt 2021

@intox ak chces ist na denne tak sa normalne prihlasis a ides denne, nic neplatis. Denne studium je zdarma. A jej jedno kolko rokov si po maturite. Pracujes? Ak externe, tak popri praci, ak budu otvarat odbor aj externe. Tu mas k tomu podrobne info: https://www.minedu.sk/skolne-na-vysokych-skolac...

intox
autor
14. okt 2021

@makova333 ked dám na štúdium a tam nájdem poplatky za štúdium. Tak tam nájdem výška školného a poplatkov na akademický rok 21/22 tak tam je v študijných programoch prvého stupna 800eur a druhého stupna 850eur. Tak neviem ako či to je tak alebo ako

kacena4
14. okt 2021

@intox tie poplatky su za externe studium

makova333
14. okt 2021

@intox pre externe studium

intox
autor
14. okt 2021

@kacena4
@makova333 aha dobre, dakujem za rady

intox
autor
14. okt 2021

A ešte mám jednu otázku. Aký sú tam vyučujúci? Sú ľudský? Dokážu vysvetliť ked niečomu nerozumiem?

makova333
15. okt 2021

@intox tak ako vsade, ako ktori...

intox
autor
15. okt 2021

@makova333 ďakujem každému za odpoveď