Zdravím, mám otázku. Rozmýšľam o štúdiu na pedagogickej fakulte UK v Bratislave (katedra anglického jazyka) a vôbec neviem čo a ako. Nemám o tom vôbec žiaden prehľad. Neviem či sa robia talentové prijímacie skúšky alebo nie. Či sa platí školné alebo nie.
Či je nejako vopred daný rozvrh hodín. Ak tam niekto študoval alebo má nejaké skúsenosti budem rád za každú radu.
@intox Ak pokračuješ na VŠ priamo po maturite, tak školné neplatíš - denné štúdium (samozrejme okrem prihlášky 60€ a poplatku za isic 3/13€). Ak prekročíš štandardnú dĺžku štúdia z rôznych dôvod, tak sa platí školné (záleží od katedry).
Talentovky sa myslím, že robia ale viac sa dozvieš na stránke.
Čo sa rozvrhu týka.. Ja som študovala Špecku a tam nám rozvrh priamo zostavila koordinátora pre tvorbu rozvrhov (aby sedeli miestnosti a nebol zmätok). Našou úlohou už len bolo zapísať si predmety do zapísaného listu, následne ich prihlásiť na rozvrh. Ak boli predmety delené, tak si si vybral skupinu ktorú chceš (vždy sa jedná o čas a kapacitu), prípadne si Vás už zadelili a podľa toho robíš rozvrh.
@intox ak chces ist na denne tak sa normalne prihlasis a ides denne, nic neplatis. Denne studium je zdarma. A jej jedno kolko rokov si po maturite. Pracujes? Ak externe, tak popri praci, ak budu otvarat odbor aj externe. Tu mas k tomu podrobne info: https://www.minedu.sk/skolne-na-vysokych-skolac...
A ešte mám jednu otázku. Aký sú tam vyučujúci? Sú ľudský? Dokážu vysvetliť ked niečomu nerozumiem?
@intox a prestudovala si stranku? Ved tam urcite su zverejnene podmienky prijatia, skolne sa na dennom studiu neplati