Dobrý večer, neviem sa rozhodnúť či skúsiť Pedagogicku fakultu TU v Trnave odobor- Predškolská a elementárna pedagogika .
Alebo Filozofickú fakultu UMB v Banskej Bystrici štud.program - Slovenský jazyk a literatúra..... .
Niekto kto to študoval ?
@menonetreba7 BB
BB, ale radšej SJL v kombinácii s iným predmetom ako učiteľský smer - s čisto filologickým slovenským jazykom a literatúrou je výrazne menšie pracovné uplatnenie
Mne sa v bb nepači bola som na DOD mna ta škola neoslovila😀
Študujem v TT to čo ty a druhýkrát by som šla radšej do BB. Ale tak to sú dosť rozdielne odbory, záleží aj s akými veľkými deťmi by si chcela pracovať :D
@menonetreba7 no ja som bola v BB na DOD a tiež sa mi tam absolútne nepáčilo tak som šla do Nitry tiež na učiteľstvo slovenčiny. Ale už by som to nikdy neurobila, škola v Nitre nemá absolútne žiadnu úroveň a čo mám kamarátky v BB, tak podľa toho čo počúvam tak je to tam úplne o inom. Aj život je tam lepší 🙂
Co budes robit ked skoncis slovensky jazyk a literaturu ako neucitelsky smer??? Si mozno budes hlavu trieskat, ze sa nikde neuplatnis. Urcite radsej pedagogicku v Trnave, je to najlepsia ped. fakulta nas..
@jankaovecka dakujem pekne
Baby a v Trnave je aj rozširujúci štúdium predškolskej pedagogiky?
Študujem v BB Mgr stupeň. Predtým som študovala na inej vš ale BB je veľmi náročná škola, každý mi to naokolo tvrdí a sama badam, že je to tak. Lenze ty sa rozhodujes aj podľa fakúlt. Z pedagogickej učiť sjl, z filozofickej nie, pokiaľ viem musíš si potom spraviť pg minimum.
@detki nie, rozsirujuce je v Ba a detasovanych pracoviskach. Dufam otvoria rozsirujce predskolskej aj primarnej v Ba lebo minuly rocnik neotvarali.. v Trnave je len nadstavba predskolskej.
@jankaovecka ďakujem pekne za odpoveď, nevieš náhodou na ktorých otvoria predprimarne rozširujúce? BA je nemožné pre mňa lebo to je ďaleko......
Z pedag.fak sa ide ucit na ZŠ a z filozofickej mozes ucit na SŠ alebo ostat na VŠ a dorobit si dalsie vzdelanie a ucit tam resp.ist do vyskumu.
@inetta z filozofickej by si musela dorobit dps..pokial chce ucit tak pedagogicka. Ale ona chce predskolsku, to je Bc, ked si spravi primarnu Mgr tak bude na prvy stupen.
@detki to neviem, v priebehu januara daju info na UK v Ba co a kde otvaraju. Ja uz netrpezlivo cakam:D
@jankaovecka ďakujem za info 😊 mohla by si mi ešte napísať na ktorej stránke mám pozerať?
Pozerala som a predprimarne neviem ci otvaraju na Uk, treba googlit, ze kde😊
@jankaovecka ja mam Fif a nemusela som nic dorabat.
@menonetreba7 určite UMB v BB 🙂