Zdravím,, chcem sa informovať ohľadom školy.
Mam ukončenú Strednú školu s maturitou a chcela by som si urobiť ešte pedagogické minimum aby som mohla učiť na ZŠ škole alebo v Materskej škole ako asistentka alebo vychovávateľka.
Viete mi poradiť kam sa obrátiť akú školu v Ke kontaktovať?
Ďakujem
@sheila121 áno chcem len asistentku bez VŠ
@dianna3571 na učiteľku MŠ a vychovávateľku je po novom potrebné už Bc. vzdelanie. Učiť v ZŠ môže iba absolvent VŠ. Ak chceš robiť asistentku bez VŠ vzdelania nevolá sa to pedagogické minimum ale pomaturitné štúdium. Je dvojročné na ktorejkoľvek strednej pedagogickej škole. Adresy a kontakty ti prezradí Google.
@1ryba ďakujem
ak chces robit asistenta v skole staci ti pomaturitne pedagogicke (nie minimum) avšak za mna ak si mas robit nadstavbu 2r (do skoly sa chodi kazdy tyzden 1 den a ucis sa len MŠ) lahsie je ist si spravit bc. specialnu pedagogiku ide sa ucis v blokoch co je menej narocne a mas vyssi plat ako asistent a najma sa ucis to co bude pracovať
@kacena4 ja mam strednú školu Stavebnú čiže úplne mimo oboru.. Preto zvažujem len pomaturitné štúdium
@dianna3571 ja chapem a preto hovorim, ze Bc. je len o 1r dlhsie (hoci jednoduchsie) a ste platovo vyssie o kategoriu
@luk25 nie je to hra o slovíčka. Ty jej tu radíš ped.minimum. Týmto sa myslí DPŠ, ktoré je určené pre vysokoškolákov. Trvá rok. Pojem ped.minimum je ešte zo socializmu.
Ona si však musí urobiť druhú maturitu na SPŠ, čo je podstatný rozdiel. Štúdium trvá 2 roky. Zase nemýľme si pojmy. Ľudia pracujúci v školstve by tieto podstatné rozdiely mali ovládať.
@kacena4 ak sa môžem opýtať kde sa ta špeciálna pg študuje?
@naduska007 hoci kde na Sk v Ba, nitre, ruzomberku...
@dianna3571 pripinam sa aj ja