Ahojte, zakladám znovu diskusiu o Paneuróspekej VŠ, lebo uvažujem nad štúdiom psychológie tam, ale známy ma varuje, že potom, po skončení, sa nebudem môcť uplatniť, lebo zamestnávatelia to berú vraj tak, že je titul kúpený...Keďže ej to súkromná škola...Máte niekto skúsenosti? Je to pravda???? Ja som počula, že tá škola je skvelá! Prosím píšte tí,č o ste tam vyštudovali, čo a ako!!!!
Ale však nemusíš byť zamestnaná u zamestnávateľa ale mať svoje poradenstvo trebárs aj na živnosť ale aspoň budeš mať školu. Nie ako všelijakí tí radoby liečitelia bez školy.Titul je titul určite lepšie ako nič. .Ja trebárs by som k takému človeku čo nemá psycholu na poradenstvo ani nešla.A to je jedno či je to nejaký kouč.Proste vždy to zaváži. Aj ja o psychole tam uvažujem.Ale externe.Ani neviem dokedy treba poslať prihlášku. Ešte som nezisťovala len si zháňam info
@esmera50 ahoj, mam titul z paneuropskej, ale nie psychologiu, ale medzinarodny obchod. Ucenie bolo zazivnejsie, ako na skole predtym (Bc. mam z inej skoly), vyucovali tam byvali velvyslanci a podobne, ludia z praxe, ktori nam rozpravali aj realne skusenosti a bolo to take zaujimavejsie. Co sa tyka toho, ze je to sukromna skola, mna osobne sa zatial nikto nikdy nepytal, aku skolu mam. Akoze v CV-cku to samozrejme mam napisane, ale nikto to nikdy neriesil. Robila som si ju externe a uz som cca 10 rokov po skonceni.
Na paneurópskej prejde aj plagiátor, viď minister školstva.
Kolo rokov o tom studiu uvazujes.. ked to tak velmi chces, tak chod, ale je to nadlho a plat nic moc
Pripnem sa sem. Dcera ma podane do tt a nr, ak by to nevyslo, tiez zvazujeme sem. Ja mam sukromnu vš v čr a teda bolo to o niecom inom ako tu na statnej. Mala som 5 rokov v nr a teda len biflovanie a na prednaskach diktovanie. Nikto n8kdy neriesil ci to bola sukromna alebo statna.
Ja mám štátnu VŠ ale čo sa týka súkromných mám nato názor taký, že všade sa nájdu aj múdri aj hlúpi zamestnávateľovi pôjde najmä o to, čo máš v hlave a nie akú školu 😉 môžeš mať aj "najhoršiu", čo na SVK sú všetky súkromné školy (podľa niektorých) a byť naozaj odborník vo svojej profesii a naopak môžeš mať aj najlepšiu školu a pokiaľ nebudeš vedieť využiť vedomosti tak sa nikde neuplatníš 🙂
@felicita027 no hej, lenže ak niekto uvidí že súkromná, či mi dá vôbec šancu pracovať v tom odbore?
@esmera50 Podľa mňa áno, poznám veľa ľudí zo súkromných škôl a pracujú
Pri "najhoršom" ako ti už písali si urobíš živnosť a budeš mať súkromnú ambulanciu
@felicita027 no, len či to pôjde...peniaze na ambulanciu a asistentku? či? ako sa to robí?
@esmera50 Ja mám 32.A určite by tam človek nebol najstarší.Môj ujo si robil vš Ing až 45 ročný a pomohlo mu to k postupu v robote.No záleží že v akom odbore by si chcela tú súkromnú ambulanciu či v poradenstve.Dneska majú akože poradenstvá aj všelijakí koučovia čo vôbec okolo psychologie ani nepáchli a veľa krát majú vš mimo obor a pomáhajú ľudom v rôznych smeroch aj tam sa hodí psychologia a pozri aké pálky berú ak sú súkromnící na hodinu .No ja by som asistentku ani neriešila načo agendu si môžeš viesť aj sama
Tak najprv si urob psychologiu, Mgr...ziskavaj pekne prax, nasledne sa specializuj na PhDr a tak...a co sa tyka kancelarie a praxe to zistis casom, ved mas na to casu...
Alebo ešte ma napadá že ak ti ide veľmi o meno školy sa dá aj tak že najprv by si si tie 3 roky Bc teda spravila na Paneuropskej a trebárs potom prestúpila na Mgr na druhý stupeň už na nejakú štátnu ak by sa dalo.To neviem či sa dá prestupovať zo súkromnej aj na štátnu vš.Ale počula som že ľudia robia všelijako to len sa poinformovať.Ak by tam boli nejaké rozdielové skúšky potom neviem
@lubkavargova1 ale ako rpax potom urobím, kde?
@esmera50 studovala som polku na statnej a polku na paneuropskej. Vobec nie je pravda, ze sa tam lahko studuje. Tak ako sa na statnej nasli ludia co zahadne prechadzali tak aj tam ale pre bezneho studenta boli skusky rovnako tazke. A co sa tyka zamestnania nikdy som nemala problem a mohla som si vyberat. Dokonca sa hovorilo na paneuropskej ze ludia odtial maju zo skol najnizsiu nezamestnanost, vacsina spoluziakov z pevs bola velmi zivotaschopnych malo viacero prac a zaujmov. Kdezto na statnej len zili intrakovy party zivot.
@esmera50 no ak mas viac rokov, tak na psychologiu zabudni, po skole budes este veeela vycvikov (trva to roky) potrebovat, aby si mohla mat svoju prax. Vies o tom, ze po skonceni skoly vlastne nemozes robit takmer nic? Myslim, co sa tyka poradenstva (samozrejme vo firme v HR a podobne sa v poho zamestnas a podobne).
áno presne to som ešte zabudla spomenúť že psychola sama o sebe je prakticky nepoužiteľná ak chceš aj súkromnu ambulanciu.Musíš mať všelijaké výcviky teda zamerania absolvovať a hradíš si to sama tie výcviky škola ti nepreplatí ani fuka.Ale najlepšie je robiť si tie výcviky ešte popri štúdiu
@esmera50 ľudia toho nahovoria😆to by potom nebol zamestnaný nikto zo súkromných škôl a veru, že ich je veľa.nestudovala som, ale poznám ľudí dobrá škola to je a ostatné záleží od teba